Mi a véleményetek Magyarország mentális betegségekhez való hozzáállásáról?
Figyelt kérdés
Megfelelően kezelik idehaza vagy van még hová fejlődni? Aki ilyennel küzd felvállalhatja vagy inkább érdemes titkolni?
Érdekel a véleményetek, tapasztaltotok.
2022. okt. 30. 12:19
1/8 anonim válasza:
Szerintem sokkal szigorúbban kellene fellépni a homoszexuálisok ellen.
2/8 anonim válasza:
A "mentális betegség" nagyon széles körű betegségcsoport, nem hiszem, hogy egységesen lehet kezelni. Nyilván van hova fejlődni. Ami a felvállalását illeti, kérdés, milyen körben, illetve milyen tünetekben nyilvánul meg. Szerintem semmilyen betegséget sem kell mások orrára kötni, ha nincsenek tünetek. Családon belül azonban nem szabad eltitkolni semmit.
3/8 A kérdező kommentje:
Legyen szó akár depresszióról, szorongásról vagy akár skizofréniáról, bipoláris zavarról.
2022. okt. 30. 13:22
4/8 anonim válasza:
Magyarországon? No comment kategória.
Engem középiskolában "kapott el" anno a depresszió/szorongás, egyszerű hisztinek titulálták, volt olyan tanár, aki a sárga földig lehordott, amikor magántanulóként bementem a kötelező féléves vizsgára.
Falba és falba ütköztem mindenhol, egyedül a szakemberek, akiknek súlyos pénzeket kellett fizetni vettek emberszámba.
5/8 anonim válasza:
Ezen mit kell lepontozni, nem tudom...
6/8 A kérdező kommentje:
Az első válaszadó kivételével mindenkit felpontoztam. Még jöhetnek válaszok nyugodtan
2022. okt. 30. 17:09
7/8 anonim válasza:
Mennyit könyörögtem a tb-s pszichológusoknak, hogy foglalkozzanak velem. Úgy xarnak a betegre ahogy van, zabáljon inkább gyógyszert, nem kell vele foglalkozni.Szépen kaptam a pszichiátertől egy diagnózist ami mindenhol csak hátrány lesz.
8/8 anonim válasza:
Amíg a miniszterelnök gyógyszeres kezelés alatt álló elmebeteg, addig a helyzet nem fog változni. Egyébként is (tapasztalatom szerint) a környezetnek jelentős hatása van. A családi környezet, a munkahelyi környezet nem mindig képes megfelelően idomulni a beteghez, ami jelentősen rontja a betegek állapotát. Nekem volt olyan skizofrén kolléganőm, akivel személyesen jól kijöttem, sőt több napos kiküldetésben is voltunk minden gond nélkül, de amikor többen voltunk és a társaságból kizárva érezte magát, akkor túlgyógyszerezte magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!