Vissza lehet szerezni az agyam feletti kontrollt?
Én is ilyen vagyok, folyton jár az agyam, nincsenek barátaim. Fantázia világban vagyok, nem tudok másra koncentrálni, ezért majdnem elütöttek az utcán.
Kimaradok a minden napi eseményekből és nem zavar. Szeretem az agyamat én viszont, nem cserélnék mással.
Nem akarom leegyszerűsíteni a problémádat, de lehet nem ártana kivenni egy kis szabadot, elutazni valamerre, és kiszakadni a mindennapi megszokott környezetből. A mókuskerék életmód simán beleragadhattál ebbe az ún. “rumination-be”, és jót tenne a környezetváltozás vagy egy kis dopamin löket (úszás, túra, szex, masszázs).
Ha nem sikerül jobban lenni, akkor a helyedben felkeresnék egy pszichoterapeutát.
5-ös, mindenfélét csinálok, túra, zenélés, rajzolás, mindenféle járművek vezetése, rengeteg strandolás nyáron, színházak, koncertek, stb, de MINDEKÖZBEN is inkább csak a fejemben kavargó dolgokra figyelek. Egy példával élve, engem még egy bázisugrás közben is esélyes, hogy a saját gondolataim jobban lekötnének, mint maga a zuhanás.
4-es, attól azért elég messze vagyok szerintem, hogy olyan fizikai kivetülései legyenek a gondolataimnak, mint mondjuk az "Egy csodálatos elme" filmben. Ez valami olyasmi, amit nem lehet leírni. Talán úgy tudnám legjobban jellemezni, mintha a fejemben folyamatosan menne egy konferencia vég nélkül, vagy 3 film egyszerre, meg mindenféle színdarabok. Egy hihetetlenül tömény koncentrátum ez, és egyre jobban elnyomja a külvilágot. Izgalmas, élvezetes, csak hát valamiből élni kell, és ha ez egyre inkább eluralkodik a fejemben, egy idő után nem fogok tudni pénzt keresni, és leginkább csak ettől félek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!