Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » SOS! Mit tegyek?

Jasminqwp2 kérdése:

SOS! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, Jasmin vagyok, vagy lehet Jázminnak is hivni. Panikbeteg vagyok nagy valoszinüsséggel. Pszcihologushoz és pszchiáterhez is járok.

Nagy esellyel depresszios vagyok, pánik beteg es nagyon szorongos is. Az elmult idoben eszre vettem hogy a fejem sokszor luktet, faj vagy szorit. De ugy kb hétvégén kezdödött komolyabban, előtte is volt hogy furán ereztem magam, de talan most kezdodott. Sok szressz ert az elmult idoben, anyukám es sulis gondok miatt, meg hat eleg sok csakadi baj is van. Tegnap haza kuldtek az iskolabol mert annyira rossszul voltam. Ugy ereztem hogy megfogok orulni vagy agyverezest kapok. Szerencsere semmi nem tortent azon kivul hogy rlkezdtem szedulni hanyingerem lenni. Mar figyelni sem tudtam. Es akkor szoltam ofőmnek hogy hat ezek vannak elvittek vernyomast merni es hat szokasosan magas volt. Elvittek a gazdasagiba hogy felhivjak a szuleimet, mertek lazat is mertek es az is 37,6 volt. Pihentem es aludtam, bar az elmult idoben eszre vettem hogy sokszor fulladok es hamarabb felkelek, es csak youtube videokra vagy filmekre tudok elaludni. Reggel van hogy ugy ijedek fel hogy meghaltam? Kaptam altatot de az sem segit mar. Volt olyan is hogy elmentem a baratimmal a varosban es haza kellet mennem mert nem ereztem magam jol. A panikbetegseg miatt anyukamek sem veszenek komolyan es fejfajas csillapito sem segit.

Ugy erzem anyukamekra nem tamaszkodhatom. Szerintetek mit tegyek?

Lehet hogy komolyabb bajom is van?

En hulye megint az interneten kezdem el kutakodni, es hat kedves internet kidobta hogy nekem biztos daganatom van… nem tudom mennyire higyjek ennek. Szoval igen, megköszönném ha segítenétek. Mert nagyon be vagyok pánikolva. Koszonom a valszokat is elore.

2022. okt. 26. 10:51
 1/2 anonim ***** válasza:
83%
Szia Jázmin! Nagy valószínűséggel hipochonder is vagy. Szerintem vesd ezt fel, amikor legközelebb mész a pszichológusodhoz és a pszichiáteredhez! Ne olvasgass a tünetek után, hanem a háziorvosoddal vizsgáltasd ki magad, ha bármi fájdalom, láz, stb. gyötör. Ez legtöbbször valami hamar múló gyerekbetegség, nem daganat.
2022. okt. 26. 11:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Én depressziós vagyok. Kis trükkök kicsit javítanak az állapotomon. Ezeket leírom: Pl. mondták, hogy a depisek rengeteget agyalnak magukon. Most már, ha ezt észreveszem magamon, akkor erőltetem, hogy kifelé figyeljek, mert úgy sincs semmi új abban, amin pörgök, így hát nézem a fákat, a nőket, a színeket.

A másik tipp: kíméletlenül és előre le kell szervezni élményeket, találkozókat barátokkal, és akkor aznap már nem mondhatom le ezeket mindenféle kifogásokkal, és megtörténnek, ebből pozitív élményeket szerzek, amik ellensúlyozzák a rossz gondolatokat, emlékeken való rágódás súlyát.

Korb könyve is jó (Felfelé a lejtőn), ahol írja pl. hogy a mély, hasi részbe szívott levegő lenyugtatja a szimpatikus idegrendszert. Az nem tudom mi, de ha jön a kétségbeesés, akkor szoktam alkalmazni és segít, megúszom a nyugtatót. Meg ilyenek.

2022. okt. 26. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!