Sokat szorongok, hogyan változtassak rajta?
Tavaly meghalt a mamám, nagyon közel állt hozzám, nagyon hirtelen ment el, nem volt semmi betegsége csak éjjel infarktusa lett.. azóta nagyon sokat aggódom, van, hogy munka közben csak rám jön a sírhatnék, hogy mi van ha valami történik a szüleimmel, belehalnék ha elveszíteném őket és nagyon nehéz ilyenkor elterelnem a gondolataimat.. egyébként egészségesek minden rendben van velük nincs okom aggódni de mégis úgyérzem felemészt a gondolat
22 éves vagyok.
4, Hogy pszichológus kell a gyászfolyamat segítéséhez, az igaz. De egyáltalán nem természetellenes vagy túlzó a kérdező reakciója, ezt kisarkítjátok.
Az élet része a halál, igen, ám egy idős, beteg ember esetében van lehetőség tudatosan és nem tudatosan is felkészíteni magunkat, hogy bizony el fog menni a szerettünk. Ez már megelőlegezi azt a természetes gyászfolyamatot, ami a halál után következik.
Egy ilyen hirtelen halál esetében (legyen bár a kérdező példája, vagy egy baleset, bármi) a gyásznak ez a megelőző szakasza kimarad, amitől sokkal problametikusabbá válik a történtek feldolgozása. Lassabb, nehezebb, gyakrabban kell hozzá külső segítség, aki segít a megfelelő mederbe terelni a gyászfolyamatot.
A kérdezőnek segítség kell. De az nem oké, hogy az érzelmeit nem normálisnak, elfojtandónak állítjátok be. Igenis meg kell élnie ezeket a gondolatokat, hogy beindulhasson a valódi gyászfolyamat.
A halál az élet természetes része. Nem kell annyira negatívan felfogni és félni tőle. Nekem van egy módszerek, amit soha senki nem hisz el nekem, pedig nálam bevált, és a módszert nem használó családtagjainhoz képest gyorsabban túl vagyok a haláleseteken.
FELEJTÉSRE KELL TÖREKEDNI!
Természetesen nem az a cél, hogy gyorsan elfelejtsd a nagymamát, de ha felejtésre törekszel, nem gondolsz rá, mindig másra tereled a gondolataidat, akkor egyre kevésbé jut eszedbe és egyre könnyebb lesz, így jutsz túl a lehető leggyorsabban ezeken a rossz érzéseken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!