Mi a problémád? Szerintem elsőnek arról kell nekik beszélned, hogy komolyan vegyenek
2022. okt. 20. 18:36
2/11 anonim válasza:
Beszélgetni kell velük, hogy mi a bajod. Ők is szívesen segítenének, ha tudnák, hogy neked mi jelent gondot. Lehet terápia sem kellene, csak nyílt beszélgetés velük.
2022. okt. 20. 18:40
3/11 anonim válasza:
Ha még diák vagy szerintem először nyugodtan el is mehetsz az iskola pszcichológushoz,hogy ő mit tanácsolna. Arról nem szólnak külön a szülőknek.
2022. okt. 20. 18:53
4/11 anonim válasza:
Esetleg próbáld leírni, ha úgy érzed, hogy szóban nem tudnád összefogottan elmondani nekik...
Teljesen higgadtan kérd meg őket, hogy valami fontosat szeretnél elmondani magadról, és hogy nem jól érzed magad a bőrödben.
Mivel nem írtad le, mi a baj, csak találgathatunk, hogy depi, szorongás, ilyeesmi?
2022. okt. 20. 19:08
5/11 anonim válasza:
Hany eves vagy? Igazabol ha elmultal mar 14, nem kell a szulok engedelye ilyesmihez.
Elso korben keresd fel az iskolapszichologust. Ha az nem jo/nincs, akkor a haziorvosod es o majd tovabb kuld.
2022. okt. 20. 20:15
6/11 anonim válasza:
De kell a szülő engedélye!
2022. okt. 20. 20:27
7/11 anonim válasza:
Mennyi idős vagy? Ha 18 fölött akkor semmi engedélyre nincs ehhez szükséged.
2022. okt. 20. 21:20
8/11 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok, tudom most már nincs szükségem szülői engedélyre dolgokhoz, de szeretném ha tudnák hogy mi van velem, nem csak haza állítani random dolgokkal.
Se mentálisan, se fizikálisan nem érzem magam jól; lassan kezdek becsigázni és érzem hogy körülöttem a dolgok kezdenek elnyomni. Családban nem nyílt dolog, hogy segítséget kérünk ilyen miatt. Mindig is "Rossz kedved van? Nekem is." mentalitás volt, sose beszélgettünk arról hogy hogy miért vagy hogy tudnánk változtatni rajta.
Nem tudom hogy lehetne szépen felhozni a témát úgy hogy ne félvállról vegyék a dolgokat és csak az legyen a válasz hogy "majd elmúlik"
2022. okt. 21. 02:46
9/11 anonim válasza:
Szépen kedvesen megkéred őket, hogy üljetek le, mert fontos dolgot szeretnél velük megbeszélni. Érezzék, hogy megvan a bizalom részedről. És elmondod, hogy ez több mint egy rosszkedv, ami elmúlik. Esetleg gyűjts össze pár vonatkozó orvosi leírást a netről, amit meg tudsz mutatni nekik. Hogy ez nem holmi múló rosszkedv.... Hanem ezek konkrét mentális betegségek.
2022. okt. 21. 09:37
10/11 anonim válasza:
Ez csak pénz kérdése. Illetve ingyenes ellátás esetén még csak azé sem, csak kérdés, hogy az milyen színvonalú. Ha a szüleiddel nem lehet beszélni, mert nincs érzelmi intelligenciájuk, és van rá pénzed, nem kell velük közölni, csak elmenni. Ha nincs, akkor legalább annyi munkát kell keresni, hogy abból kiteljen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!