Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha hatalmas...

Mit tegyek, ha hatalmas igényem van a kreativitásra, de nem vagyok kreatív?

Figyelt kérdés

Alkottam már irodalmi és komolyzenei műveket, némelyikkel sikerült díjakat is nyernem, de az utóbbi évem nem volt éppen termékenynek mondható.

Úgy érzem semmi kreativitásom nincsen csak impulzív vagyok. Olvasok egy könyvet és nagy érzelmi hatással van rám. Ezért leülök és elkezdek zenét írni. Megírom az elejét pl egy cselló-zongora duettnek, erre elszáll az ihlet és csak ülök bambán, hogy mit is akartam?

Szeretnék ebben a kreatív szférában (zeneszerzés) elhelyezkedni, mert az összes tanárom szerint rendkívül tehetséges vagyok. Ennek ellenére sokszor én nem érzem ezt. Nem érzem, hogy képes leszek megírni a következő művet. Mit ajánlotok ezek átlépésére? Már egy ideje nem írtam semmit és újra kéne kezdenem, de nem tudom hogyan kezdhetnék hozzá.

2022. okt. 19. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:
29%
Mi volt más az elmúlt évben? A kreativitásra a tiszta fehér lap és a csend sarkall, ott van tér, amibe bármit odaképzelhetsz. Amikor már van valami a papíron meg sok az inger körülötted, azok elviszik a figyelmet. Ezen kívül fontosak az élmények, hogy legyen mondanivalód a zenéddel.
2022. okt. 19. 16:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, a csend semennyire sem elérhető nekem csak az alvás rovására
2022. okt. 19. 18:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Geszti mondta, hogy rengeteg ingert, inspiráló dolgot kell magunkon átfolyatni, hogy tápláljuk a kreativitásunkat. Tehát hallgass sok zenét, járj sok koncertre, kiállításra, kirándulni. S nem baj, ha pihensz is alkotás közben. A kreatív emberek gyakran figyelemzavarosak, kell a pihenés.
2022. okt. 21. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!