Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha az ember feladja azt, hogy...

Ha az ember feladja azt, hogy boldog lehet az életben, de nem lesz öngyilkos, mi történik?

Figyelt kérdés

Igazából magamról beszélek. Teljesen romokban van az életem.

Pszichológusra nincs szükségem, mert tudom, hogy mit mondana. Elegendő önismeretem van, tudom mi w baj velem. Sőt, azt is tudom, hogy mi lenne a megoldás a gondjaimra, csak a gyávaságom miatt nem merek cselekedni.

Az öngyilkosság gondolatával sokat foglalkozom, de nem vagyok arra sem képes. Mi lesz ezután, ha életben maradok? Teljesen el fogok zülleni, és esetleg alkoholista lesz belőlem? Bár szinte nem is iszok alkoholt.

2022. okt. 18. 15:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
35%
Szinte ugyanilyen kérdést akartam feltenni pont most. Tudom, hogy sosem lesz boldog életem. Vagy boldogtalanul örlődöm tovább és tönkreteszem a környezetem is ezzel, vagy gyorsan feladom, csak ahhoz egyelőre gyáva vagyok. Szerintem ezt a két opció van
2022. okt. 18. 17:17
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
"Pszichológusra nincs szükségem." Hát dehogynem, kifejezetten pszichológusra van szükséged! Te csak ne feltételezd, hogy mit fog mondani, te nem végeztél pszichológusként 5+2...4 évet. A pszichológusnak nem az a munkája, hogy mondjon valamit. Hanem hogy segítsen szétszálazni a problémákat, megfosztani őket az általad hozzájuk kapcsolt téves hiedelmektől, megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől, megtalálni a számodra kedvező utat, és annak a göröngyein át kísérjen, amíg nem stabilizálódsz. Inni meg nehogy elkezdjél, mert semmi jót nem hoz, rosszat viszont nagyonis!
2022. okt. 18. 18:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Na én pl ilyen vagyok. Nem vagyok elzüllve, alkoholista se lettem, csak simán boldogtalan vagyok 10-12 éve. Robotpilótán megyek, reggel felkelek, megcsinálom a dolgaimat, este lefekszek. Csak nem mosolygok, nem viccelődök, nemigen dob fel semmi. Úgy élek, mint pl egy tehén a mezőn. Technikailag el lehet így élni amúgy sokáig, csak nem lesz benne túl sok öröm. De úgy vagyok vele, hogy úgyis meghalok majd, minek siettetni, lehetek még halott sokat.
2022. okt. 18. 19:18
 4/13 anonim ***** válasza:
37%
Nyilván van, amit szeretsz - korábban szerettél, van, ami érdekel, 3-as, olyan nincs, hogy semmi, hát tessék azokkal foglalkozni. Elég sokmindent lehet csinálni az életben a kertészkedéstől a fényképezésen és a kondizáson át a főzésig. Ne ásd el magad élve!
2022. okt. 18. 19:22
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
Lényegében semmi. Én 10 éve jóformán így vagyok 0 emberi kapcsolat, csak vagyok de semmi cél vagy iylesmi, simán egyik nap a másik után.
2022. okt. 18. 22:51
 6/13 anonim ***** válasza:
57%

3

Szerintem a tehén a mezőn jól él... Nem kötekedésből mondom.

4

Te még nem hallottál a depresszióról...

2022. okt. 18. 23:09
 7/13 anonim ***** válasza:
63%

5

És próbáltál BÁRMIT tenni ez ellen? Pszichológus? Megpróbálni megbarátkozni akár egyetlen emberrel? Vagy a környezetedben élőkkel megpróbálni jobb kapcsolatba kerülni?

2022. okt. 18. 23:11
 8/13 anonim ***** válasza:
70%
Ez egy hosszú történet nagyon, és igazából ezért is nem részleteztem, hanem csak úgymond az " eredményt " írtam a kérdező kérdésére, hogy valami ilyesmi jön ki a dolgoból, legalábbis saját tapasztalatom szerint ilyesmi.
2022. okt. 18. 23:26
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

8

Ja értelek. Akkor elnézést. Sajnálom.

7-es voltam

2022. okt. 18. 23:33
 10/13 anonim ***** válasza:
44%
Semmi gond tényleg.
2022. okt. 18. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!