Nagyon durván arachnofóbiás vagyok, mit tegyek ez ellen?
Hacsak nem akarsz pszichológus menni, csak kegyetlen és kellemetlen módszerek léteznek.
Én magam sok félelmemmel foglalkoztam már, és azt tapasztaltam, csak a hozzászoktatás vezet eredményre.
Konkrétan: válassz ki egy pókfajtát, és kezdj el vele barátkozni. Először elképesztő nehéz lesz, viszont ha tenni akarsz valamit az ügy érdekében, kénytelen leszel megtenni az első 1-2 lépést -- ezek lesznek a legnehezebbek. A legkevésbé a kaszáspókoktól (és álkaszáspókoktól) szoktak félni az arachnofóbiások. Ilyet könnyű találni. Először csak figyeld, nézegesd, aztán próbálj ki más pókokat is, hogy csak nézed őket, akár 10-20 percen keresztül. Ahogy megismerkedsz félelmed tárgyával, rájössz, hogy a félelmed nagyrészt indokolatlan.
Tenyleg csak macskak vannak rajta.
De amugy azt ertem, ha felsz a pokoktol, de basszus, ott vannak az ugropokok, azok olyan aranyosak, hogy elajulok toluk. 😆😆😆 Amugy az ugropok az egyetlen pokfajtak, amik erdeklodest mutatnak mozgo dolgok irant. Rendesen nezelodik, ur isten, belegondoltam, olyan cukiii!!! 😆
"Lehet totál dilettáns vagyok"
vagy csak nem tudod, mi a fóbia definíciója: IRRACIONÁLIS rettegés valamitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!