Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit fognak mondani? Ezért...

Mit fognak mondani? Ezért bekerülhetek pszichiátriára?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz időszakom van. 2 nap múlva megyek egy magán pszichológushoz. Igazából állandóan rossz kedvem van, úgy érzem hogy nem érdemes élnem már. Kedvetlen vagyok teljesen. Nem tudok rendesen koncentrálni, normálisan egy helyre öszpontosítani. Ha eltelik egy nap, a történések nagyrészére általában nem emlékszem, vagy rosszul emlékszem.

Vagdosom is magamat. Nemrég elkezdtem, és egyszerűen nem tudok leállni. Ahogy telik az idő egyre több lesz, és csúnyábbak. A jobb alkarom teli van sebbel, amik véreznek, nagyon mélyek, és csúnyák. Sokszor gondolok öngyilkosságra is.

Nagyon ki vagyok merülve, igazából már a suli se megy normálisan, csak kínlódok minden nap.. a jegyeim is sokat romlottak az utóbbi időben, de ez nyilván emiatt lehet.

Attól félek, ha ezeket mind elmondom a pszichológusnak, kvázi kitálalok, akkor esetleg beküldenek pszichiátriára.

Szerintetek van erre esély?

2022. okt. 16. 23:18
 1/3 anonim ***** válasza:
27%

Ha pszichiátriára küld, akkor is orvoshoz és nem fognak bent tartani. Kapsz gyógyszert, hogy jobban legyél.

Sajnálom, hogy így érzed magad. De valahogy mégis van benned akarat, ha szakemberhez fordulsz és már első alkalommal őszinte akarsz lenni és beszámolni mindenről. Ez szerintem jó jel.

Kitartást. Valamint további szép estét :)

2022. okt. 16. 23:25
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

El tudom kepzelni, hogy most mennyire tartasz ettol. Elszantad magadat vegre, hogy segitseget kersz, beavatsz valakit ebbe, megosztod ezt a szemelyes es ijeszto oldaladat, aztan elkuld pszichiaterhez, mert tuti kattant vagy, ott meg majd jol begyogyszereznek bezarnak egy szoba a sok halussal meg alkesszal es pedofillal.....

Vagy nem tudom, nekem ezek futnanak/futottak at az agyamon

En csak szorongassal mentem terapiara, de a pazichiatriat nem tudtam kikerulni tb alapon, mert nalunk onnan utalnak.Feltem, hogy mi lesz, legyogyszereznek-e aztan nem adnak terapiara utalot...

Na minden volt, csak nem az amit en gondoltam. Gyogyszert mondjuk kaptam...ellene voltam magamban, de eldogadtam, gondoltam max nem szedem...hazafele utananeztem a gyogyszernek, csak pozitivat olvastam, masnap elkezdtem szednk... utana napokig bujtam a netet az antidepikrol. Ez honapokkal ezelott volt, most ugy vagyok h senki el nem veheti tolem az antidepim. xd

Figyi, nem fognak bezarni, ha nem eletveszelyesen vagdosod magadat, ha elkuld pszichiatriara akkor oda max azert kuld, mert gyogyszerre van szukseged...Ajanlani tudom, hogy neten olvasgass majd, ha esetleg tenyleg odakerulnel h gyogyszert kell szedned. Nem rossz dolog amugy pl. antidepi. Max elso par het ami pokol a mellekhatasok miatt.Depire, szorongasr szuper. Nyugtatot viszont keruld!

Ne felj tenyleg, hidd el h segiteni akar makd mindenki rajtad. Nalunk pszichiatrian is nagyon jofejek meg lazak. Elmeseltem legutobb, hogy van egy kis oncsonkito tendenciam...nem akart senki bezarni, gyogyszeradagot se emeltek, inkabb elmagyarazta az orvos miert van ez. En rendesen szeretek az orvosomhoz jarni amugy.

Ugyhogy fel a fejjel, nem a pszichiater lesz a legrosszabb resze a terapiadnak, az csak felirja a cuccot, amitol erzelmileg kicsit helyrebillensz.

2022. okt. 17. 02:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Fiam/lányom/gyermekem, a válasz röviden: van erre esély.

Most vagy a legjobb időben, hogy megtudd: a pszichiátriára kerülés inkább hatalom, mint betegség kérdése, ezt vésd az eszedbe.

Leírok egy tanulságos, életszerű viccet.

Pszichiátrián beszélget a doki meg a beteg.

- Doktor úr, magának szoktak lenni ijesztő gondolatai?

- Persze, mindenkinek vannak, nekem is.

- Akkor hogy lehet, hogy én be vagyok ide zárva, maga meg hazamehet?

- Úgy, hogy én senkinek sem mondom el a hülye gondolataimat, és nem is foglalkozok velük.

Nos, a tanács az enyém, a döntés a tiéd, és ki kell tartanod az biztos. Remélem minden rendben lesz.

2022. okt. 19. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!