Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért baj az ha valaki néha...

Miért baj az ha valaki néha megvágja magát?

Figyelt kérdés
Amikor egyik ismerősöm megtudta, hogy néha ezt csinálom, azt mondta ha mégegyszer csinálom akkor rám hívja a mentőket. Nem értem miért kell foglalkozni ezzel másoknak amíg nem másokat bántok, másokat nem is bántottam soha? Meg nem is mély sebek amúgy csak ezzel vezetem le a feszültséget ennyi. Az jobb lenne ha alkoholista lennék, mint a magyarok többsége? Hagyuk már, a legtöbb embernek van valami rossz szokása, amíg nem ártok vele senkinek, addig miért kell foglalkozni vele? Nem értem...

2022. okt. 15. 19:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem szoktam mélyre vágni, ami néha van mélyebb az is messze van az életveszélyestől. Néha még megszoktam ütni magam az csak pár lila folt, lehet inkább azt kéne, mert annak nem marad nyoma ha meggyógyul. Nem tudom amúgy, hogy mi mással vezessem le a stresszt, idegességet az a baj meg ez az önutálat ami miatt csinálom, dühös vagyok magamra
2022. okt. 15. 21:49
 12/15 anonim válasza:
100%
“Nem tudom amúgy, hogy mi mással vezessem le a stresszt, idegességet“…edzés, futás, box zsák püfölés, valamilyen küzdő sport, súly emelés vagy amúgy bármilyen sport, zene hallgatás, vagy 10-ig számolás aztán ésszerű gondolkodás. Legalább próbálj ki néhány módszert, ne ragadj le az önkárosításnál.
2022. okt. 15. 22:36
 13/15 anonim ***** válasza:
63%

Igen, jól írja a 12-es. Mindenképpen próbáld meg, vagy írd le egy naplóba, amit érzel, add ki a dühödet, vagy akár verbálisan is. Menj ki valahova ahol egy árva lélek sincs és rúgj bele valamiben, dobálj meg valamit kövekkel. De az sport lenne a legegészségesebb.

Nekem még a savanyú cukor szokott segíteni, nevetségesen hangzik, de nem viccelek.

Nincsenek esetleg olyan emberek vagy csak egy ember, akiben megbízol és elmondhatnád őszintén neki, hogy mit érzel, miért stresszelsz, stb. hogy ezeket már nem tudod kezelni sehogy sem, és ide jutottál, nem bírod elviselni.

2022. okt. 15. 22:59
 14/15 anonim ***** válasza:
45%

Arra amúgy nem tudok megoldást, hogy ilyenkor ne érezd a késztetést, hogy önmagadat büntesd. Még én is ebben a fázisban vagyok, egyszerűen úgy érzem, hogy megtehetem és megérdemlem, én vagyok a beteg sz&r, én vagyok aki nem képes normálisan érezni magát, a szorongásom is az én hibám stb. aztán ennek van egy ördögi köre, hogy utána olyanokért is büntetni akarom magamat, amiért nem kellene...de lehet én mazo is vagyok, hogy valamikor még jól is esik...:D

Ja de erre kell a terápia de tényleg, meg az egy jó dolog ha észreveszed mit miért csinálsz, elemezgeted magadat. Szépen be kell vezetni a napba, hogy kedves szavakat mondasz magadnak és hátha ezeket egy idő után beépülnek, meg türelmesnek kell lenned magaddal és elemezgetni a szitukat. Biztos vagyok abban, hogy te se jogosan bünteted magadat. Vezesd azt a sok energiát másba, ha meg hirtelen borul el az agyad, akkor meg legalább valami egy mondat jusson eszedbe, ami visszatart attól, hogy kárt okozz magadban.

2022. okt. 15. 23:24
 15/15 anonim válasza:
Jó lehet hogy a mentők tulzás, de azt tudnod kell, hogy az önbántalmazás akkorsem normális. Ha ezzel vezeted le a feszültséged, akkor találj erre valami más módszert. Sportolj (az nagyon sokat segít), relaxálj, táncolj, vagy bármi ilyesmi de ne bánsd magad, mert akármennyire is nem tűnik komoly dolognak, igenis az. <3
2022. nov. 4. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!