Miért baj az ha valaki néha megvágja magát?
Igen, jól írja a 12-es. Mindenképpen próbáld meg, vagy írd le egy naplóba, amit érzel, add ki a dühödet, vagy akár verbálisan is. Menj ki valahova ahol egy árva lélek sincs és rúgj bele valamiben, dobálj meg valamit kövekkel. De az sport lenne a legegészségesebb.
Nekem még a savanyú cukor szokott segíteni, nevetségesen hangzik, de nem viccelek.
Nincsenek esetleg olyan emberek vagy csak egy ember, akiben megbízol és elmondhatnád őszintén neki, hogy mit érzel, miért stresszelsz, stb. hogy ezeket már nem tudod kezelni sehogy sem, és ide jutottál, nem bírod elviselni.
Arra amúgy nem tudok megoldást, hogy ilyenkor ne érezd a késztetést, hogy önmagadat büntesd. Még én is ebben a fázisban vagyok, egyszerűen úgy érzem, hogy megtehetem és megérdemlem, én vagyok a beteg sz&r, én vagyok aki nem képes normálisan érezni magát, a szorongásom is az én hibám stb. aztán ennek van egy ördögi köre, hogy utána olyanokért is büntetni akarom magamat, amiért nem kellene...de lehet én mazo is vagyok, hogy valamikor még jól is esik...:D
Ja de erre kell a terápia de tényleg, meg az egy jó dolog ha észreveszed mit miért csinálsz, elemezgeted magadat. Szépen be kell vezetni a napba, hogy kedves szavakat mondasz magadnak és hátha ezeket egy idő után beépülnek, meg türelmesnek kell lenned magaddal és elemezgetni a szitukat. Biztos vagyok abban, hogy te se jogosan bünteted magadat. Vezesd azt a sok energiát másba, ha meg hirtelen borul el az agyad, akkor meg legalább valami egy mondat jusson eszedbe, ami visszatart attól, hogy kárt okozz magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!