Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak olyan fiúk, akik...

Vannak olyan fiúk, akik vagdosták magukat, vagy ezt csak a lányok csinálják?

Figyelt kérdés

2022. okt. 8. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Rákerestem, egy angol tanulmányt láttam, ahol 115 esetet vizsgáltak, nem biztos, hogy elég nagy minta, de mindegy 73/42 volt az arány a nők javára. Szóval az biztosan kijelenthető, hogy nem csak nők csinálják, bár alighanem ők lehetnek többségben.
2022. okt. 8. 09:46
 2/9 anonim ***** válasza:
7%

Én az arányt a vagdosók százalékában 95-5-re tenném.

Bár kérdés, mit tekintünk vagdosásnak. A sima falcolást is?

2022. okt. 8. 09:51
 3/9 Psycho ***** válasza:
100%
#1-et meg tudom erősíteni személyes tapasztalattal is. Ismerek olyan fiút, aki falcolta magát.
2022. okt. 8. 11:31
 4/9 anonim ***** válasza:
58%
Nem nem függő
2022. okt. 8. 14:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Akárki csinalhatja ezt
2022. okt. 8. 23:25
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Én csináltam fiúként, de csak pár alkalommal, az is inkább nevezhető karcolásnak mintsem vágásnak. Egyrészt sose akartam, hogy kiderüljön, így nem feltűnő módon, amit esetleg ne tudnék megmagyarázni, másrészt pedig túl nagy kárt sem akartam okozni. 2 nagyon halvány és kicsi heg van az egyik alkaromon. Az a 2 kicsit mélyebb lett, mire rá is kérdeztek, amit pedig a kerítésre fogtam. Elhitték vagy sem, azt nem tudom, de valószínűleg igen, főleg hogy valóban dróttal csináltam (gemkapocs) és pozíciójuk se tűnik mesterségesnek, így a hegekből se mondaná meg senki, főleg hogy alig észrevehetőek. Már egy jó ideje (évek) nem csináltam, bár a gondolat se áll néha túl messze tőlem néhanapján, főleg ismét mostanában. Többet is ejtettem, de tényleg olyan felszínesek voltak, hogy nagyon hamar be is gyógyultak és nyomuk se maradt. Főképp általános iskola végefele és középiskolában. Most 26 vagyok.

Szóval igen, vannak.

Hiába tűnik bármennyire is ellentmondásosnak, hogy bántani se akarom magam, maradandó sérülést sem akarok magamnak okozni (hegek mondjuk főképp mások véleménye miatt), határozottan nem szeretnék öngyilkos se lenni, de ennek ellenére mégis megteszem/megtettem/megtenném. Nincs rá racionális válaszom, csak valahogy vágyat érez rá az ember. Nyilván a mentális okát gyanítom, sejtem, de arra nincs magyarázatom, hogy azokra miért érzem válaszul az önbántalmazást, annak tudatában is, hogy nem segít, nem old meg semmit.

2022. okt. 9. 00:54
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó, bár én sosem cisnáltam, de tudtommal ez a felgyülemlett feszültség és ezzel esetleg agresszió magad felé történő kifejezése. Másokat nem akarsz bántani, kiabálni sem akarsz velük, a problémáidat sem akarod rájuk tukmálni, maradtál te az egyetlen, akit bánthatsz. Szerintem van értelme akkor is, ha nem akarsz komoly kárt okozni. Mármint úgy értem hogy értelme, hogy megmagyarázható oka.
2022. okt. 9. 01:17
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

Olvastam egy tanulmanyt, amiben kimutattak hogy a nok nagyobb aranyban vegeznek onsertest es befejezetlen ongyilkossagot, viszont a ferfiak nagyobb aranyban vegeznek befejezett ongyilkossagot.

Amugy en ferfi vagyok es ritkan szoktam vagdosni magam. A bal karom es labamon van egy par mely vagas. Nehez eltakarni csaladtol, ismerosoktol, emberektol. Mindig hosszuujjuban kell jarnom.

2022. okt. 9. 13:23
 9/9 anonim válasza:

Én a combomat vagdosom mert nem merem felvalni hogy meleg vagyok a családom is nagyon erősen homofób és félek hogy mit csinálnának velem és mostanában rossz kedvem van a gyomromban fura érzés van ilyen kellemetlen fáj kicsit

És ezzel valahogy megnyugszok hogy bántam magamat

17/f

2022. nov. 17. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!