Mitől van az, hogyha így "befenyítem magam" sokkal jobban be tudom tartani utána?
Sokszor van úgy, hogy például megszabom magamnak hogy ma csak reggelit eszek, semmi mást. De aztán később általában mindig meggondolom magam, és eszek ebédet meg vacsorát, mindig meg is haragszom utana magamra. Azt vettem észre hogy ez a probléma abból ered hogy túlságosan engedékeny vagyok magammal szemben, tehát annak ellenére hogy a maximum adagot már rég elfogyasztottam, amit terveztem, és meglatok bármi aprosagot mindig úgy vagyok vele, hogy ennyi még belefer. Természetesen a végén mindig rengeteg apróság lesz belőle. Ilyenkor azon is elgondokozok hogy legszivesebben kihanynam magamból de erre tuti nem vagyok képes, utálok hányni.
De lényeg a lényeg, ma is ez történt. Úgy terveztem ma csak reggelit eszek, aztán délután ismét ettem ebednek valót is mégis. Utána úgy voltam vele, hogy ez már a sokadik alkalom, hogy előfordult, a múltkori volt az utolsó hogy csak úgy elneztem magamnak, ma már ki is fogom hányni. Hát nagyon nem lehetett volna ez kivitelezhető mert a délután folyamán nem egyedül voltam itthon, másrészt túl kis adag sót raktam a vizembe, csak annyi volt hogy nem ízlett de rosszul még nem lettem tőle. Úgy döntöttem hogy megkegyelmezek magamnak de vacsorát már TÉNYLEG nem eszek és ezúttal tényleg be tudtam tartani.
Mert hozzászoksz. Én így szoktam le a cukros üdítőkről. Mint egy alkesznak az ital, ki volt készítve mindig a szörp a konyhapultra és amikor megszomjaztam töltöttem egy pohárba és felhigítottam vízzel.
Aztán fogtam és letettem, nem kell többé.
étellel ugyanez. elég kövér voltam, mert nagyon sokat ettem, pedig beértem volna napi 1-2 tányérral is. Azóta tartom ezt, már 15 éve. Eleinte ugyanez volt, nem bírtam ki, mindig elengedhetetlen vágyat éreztem, hogy egyek egy kicsit. Aztán "megerőszakoltam" magam és nem ettem direkt. Egyből jobb lett és hozzászoktam
Szerintem a kérdés amit fel kéne tenned az az hogy mit kezdj az eveszavaroddal, nem normális csak reggelit enni, konkrétan nem tud funkcionálni a tested azzal a kalóriamennyiséggel, szerinted mire valók a kalóriák? Csak a seggedet hízlalják? Hát nem, szükségesek ahhoz hogy a tested elvégezze a különböző feladatait. És akkor még itt azt kerdezgeted hogy miért nem tudod betartani, hogy egy 2 napos csecsemő kalóriaadagját eszed? Hát kérlek azért mert konkrétan szüksége van a testednek tobbre.
Kérlek foglalkozz ezzel inkább, és kívánok mielobbi gyógyulást
Nem, a holnapi napom csak ebéd. És be kell, hogy tartsam. Ha úgy érzem nem fogom tudni holnap is ezt a módszert alkalmazom.
Egy felnőtt nőnek a minimális adagja 1800-2000 kalória (bár gondolom csak egy tinédzser vagy, de akkor se nagyon kevesebb), gondolom ha már ilyen problémákkal küzd, hogy valamilyen mondon úgy érzi, hogy az ő szervezete csak napi egy étkezést érdemel, kétlem hogy 400-500 kalorianal többet enne.
De akkor itt egy kérdés, miért nem ehetsz egynél többször egy nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!