Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem merek kiállni magamért,...

Nem merek kiállni magamért, bármilyen javaslat?

Figyelt kérdés

Kiskoromban sokan elnyomtak és ez még a mai napig így van, nehezen merek kiállni a saját igazamért, nyilvánvalóan kiskori traumákból adódóan.

Mára már jobb a helyzet és őszintén meg merem mondani, ha valami bánt, ki merek állni az érzéseimért, de még mindig nagyon nehéz.

Ez nem csak érzelmeknél nyilvánul meg, hanem védekezésnél is, nem merek kiállni a saját testi épségemért. Nem fizikailag vagyok gyenge, hanem gátlásaim vannak és már hosszú idők óta leküzdhetetlennek érzem őket. Félek a következményektől, szorongok és túl gyengének érzem magam lelkileg ahhoz, hogy megvédjem magam.

Talán az tudna segíteni, ha szembenéznék ezzel a gátlásommal egy olyan szituációban, ahol érzem, hogy cselekednem kéne.

Szerintetek?

2022. okt. 6. 21:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Lány vagy vagy fiú ? Minden a fejben dől el, tűzz ki apró célokat!

Én is ezt teszem nap mint nap. Ha valamit el akarok érni vagy valamit rosszul csináltam legközelebb megpróbàlom abban a szituban máshogy a lehetőségek újra és újra visszatérnek.

2022. okt. 7. 01:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Pszichológus tud segíteni.
2022. okt. 7. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!