Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez alapján interne...

Szerintetek ez alapján internet függő vagyok?

Figyelt kérdés

Ma délben, nem sokkal miután keltem, elment a net. Egész nap SZENVEDTEM. Olyan volt, mintha felborult volna a megszokott világom.

Este ment aludni a párom, mert ő hajnalban kel, én meg lefoglaltam magam egy jó könyvvel. Ekkor fordult a kocka, elkezdtem jól érezni magam. Meg is állpítottam, hogy milyen jó kedvem van így estére, milyen szép az élet, stb.

És akkor visszajött az internet... Azonnal odalett minden: olvasás, jókedv. Azonnal beszippantott a mobilom, és valami fura oknál fogva elszomorított, hogy visszajött az internet...

Pedig egész nap hiányoltam, most is használom... Mégis olyan jó volt este internet nélkül, mikor végre beletörődtem, és olvasni kezdtem... Tönkretette a jókedvemet, hogy visszajött.

2022. okt. 6. 01:49
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Mindenki az, aki ilyenkor ébren van és nem az éjszakai műszakból pötyög a munkahelyéről. :)
2022. okt. 6. 02:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Akkor te internetfüggő vagy, vagy éjszaki műszakban dolgozol?

Én éjjeli bagoly vagyok... Főleg ha úgyse kell korán kelnem, fennmaradok sokáig.

De most megyek épp aludni. Hajnali 3 előtt aludni számomra nem késő. Az a késő, mikor reggel 5-6 kor fekszem le.

De az tény, hogy a nettel múlatom az időt ilyenkor, kivéve ma. Ma olvastam. De ez kivételes eset. Garantáltan holnap már újra net...

2022. okt. 6. 02:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak a szokás :) Én is az internet előtti világban nőttem fel, érdekes módon akkor mindig feltalaltam magam :D most ha elmegy az internet, az elso fel óra szenvedés, részben azért mert itthonról dolgozom, de aztán elkezdem elvezni, a múltkor már en is elkezdtem olvasni, végre, több év után :D És a végén egész jól el voltam :D Szerintem nem vagy függő, különben szenvedtel volna. Így viszont elvezted a net nélküli időt :)

Őszintén kb gondolkodom is, hogy munkán kívül kiiktatom az egészet, több negatív hatása van, mint pozitív, a Google viszont mindig ott lesz :)

2022. okt. 6. 03:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy nélküle "nem tudsz meglenni", már az.

Képzelj el olyat: "mi lenne ha három hétre elmennél valahova ahol nincs net", lehet már a gondolattól is nagyon feszült leszel, itt jelentkezik a függőség.

Lehet ebben olyasmi, hogy "online kell lenni", "aki lemarad az kimarad", "jajj nem látom mi történik a többiekkel" stb...

2022. okt. 6. 05:42
 5/6 anonim ***** válasza:
57%
#2: Netfüggő vagyok.
2022. okt. 6. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Az vagy, de nem gáz, én is ilyen vagyok. Bár én boomer vagyok és szívesen visszamennék, 20-25 évre, amikor még más világ volt, és az emberek csak a TV-ből tudták mi történt a világ másik részén.

26/F

2022. dec. 22. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!