Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért mondják azt hogy az...

Miért mondják azt hogy az érzéseinket elfojtani rossz dolog, mikor nem is az?

Figyelt kérdés

Azt mondják hogy káros elfojtani az érzéseinket, de szerintem nem az. Én is így élek, a családomnak nem merem megmutatni hogy nem vagyok jól lelkileg, mert nem akarom terhelni őket mert ők sem egészségesek, ehelyett néha máshol mutatom ki, ott viszont nem talál értő fülekre a dolog úgyhogy már ott sem fogom mutatni. Mivel a családom nekem nagyon fontos, ezért meghalni úgysem tudok, szóval ugyanúgy élek és megy minden tovább. Hol itt a probléma? Régen is így volt!

Én azt gondolom hogy az olyan emberek sokkal kártékonyabbak akik folyton panaszkodnak, rá erőltetik másokra az érzéseiket- látja hogy tudomásul vette az illető amit mondott és nem érdekli, de akkor is újra és újra tolja az arcába ilyen olyan fondorlatos módon- rosszulléteket produkálnak, kísérleteznek, figyelemhajhászok stb... és közben nem veszik észre hogy mit művelnek a környezetükkel. azokkal akiknek ők fontosak ! én az ilyen emberektől egyszerűen ki tudnék KÖPNI vagy hányni mert annyira undorító amit tesznek hogy véleményem szerint egy hatalmas nagy p@fon kéne fizikailag az arcukba aztán na most sírj, azt rájuk csapni az ajtót hetekre. Mert az ilyen férgek nem fogják fel milyen traumákat okoznak a környezetüknek. Az talán észhez térítené az ilyet!

Valamiért nagyon fel tudnak húzni az ilyen emberek.

Én élek, akkor nem értem miért mondják azt hogy káros az elfojtás.

Szerintem a tartós, vagy örökké tartó elfojtáshoz sokkal több erő kell mint ahhoz hogy valaki folyton panaszkodjon.

2022. okt. 3. 13:25
 1/8 A kérdező kommentje:
úgy értem hogy én szerintem példamutató ember vagyok mert megjátszom a szeretteim előtt hogy minden rendben van és semmit nem tapasztalnak pedig sok sok éve a detoxot is megjártam, egy hete meg vágott sebbel a sürgősségit, de arról se tudnak semmit és ez az igazán tiszteletre méltó.. hazamentem, ugyanúgy semmi. ehelyett van aki csak nyávog.
2022. okt. 3. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul látod. Igazából megmagyaráztad az igazad így mindegy mit írnak mások. Én párommal minden érzést megosztok, legyen jó vagy rossz, és együtt sokkal jobban átvészelünk egy betegséget is, mert nem titkoljuk el. Nyilván más ha munkahelyen panaszkodsz hogy milyen drágán vetted a parizelt, mikor senki sem kérte hogy vegyél, és hogy utána panaszkodj.
2022. okt. 3. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként nem értem neked miért tiszteletreméltó az ha a képükbe hazudsz.... De engem nem izgat. Mi mindent megbeszélünk és ahhoz hogy nyíltan kimondj mindent ami zavar, az sokkal tiszteletreméltóbb mint hogy ülsz a nyűgjeiden ami "életed végéig" kísért ahelyett hogy pár óra alatt túllépnél rajtuk közösen a szeretteiddel. Szerintem gáz a gondoljodásod.
2022. okt. 3. 13:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem hazudok, mert nem is sejtik hogy gond lehet. Gyerek/tinikoromban sok volt velem a gond, de azóta azt hiszik hogy "minden rendben". Fel sem merül.
2022. okt. 3. 13:45
 5/8 anonim ***** válasza:
93%

"Én élek"

De közben meg agyilag rottyon vagy

2022. okt. 3. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
De nincs minden rendben és ez a lényeg
2022. okt. 3. 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezért vagy ennyire kikészülve, mert elfojtod magadban a gondjaidat.
2022. okt. 3. 14:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha elfojtasz egy problémát, akkor az azt jelenti, hogy nem foglalkozol vele. Ha nem foglalkozol vele, akkor meg se tudod oldani. Ha nem oldod meg, akkor viszont egyre súlyosabb lesz és egy idő után nem tudod majd magadban tartani és akkor a családod issza meg a levét. Lehet azért nem tudod tovább visszafogni magad és rajtuk vezeted le, de az is lehet, hogy valami egészségügyi probléma alakul ki, amibe belerokkansz és a családtagjaidnak kell ellátnia.

Amúgy a panaszkodás is rossz, mert aki panaszkodik, az se a probléma megoldásával foglakozik (általában), csak sajnáltatja magát.

2022. okt. 3. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!