Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért lesz öngyilkos valaki...

Miért lesz öngyilkos valaki ha van olyan ember, aki mellettük áll?

Figyelt kérdés
Ha van ki szereti, becsüli és törődik vele. Próbál segíteni neki, miért válassza inkább a halált?
2022. okt. 2. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert már nem hisz benne hogy neki tényleg jól alakulhatnak a dolgai. Annyi rossz dolog érte hogy már csak negatívan tud gondolkodni és nem tud bízni senkiben se. Arról gondol hogy az az ember is aki éppen mellette áll előbb utóbb ő is magára hagyja, elfelejti őt mert ő nem olyan értékes szerethető és mert bele fog fáradni ebbe a megterhelesbe hogy állandóan őt vigasztalgassa stb.
2022. okt. 2. 10:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, pont amiatt, aki mellette áll...
2022. okt. 2. 11:01
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Saját tapasztalat. Én megpróbáltam, és úgy gondoltam, hogy így jobb lesz mindenkinek. Nekem is, mert nem kell többet léteznem és azoknak is, akik törődnek velem, mert nem kell foglalkozniuk egy éppenhogy funkcionáló emberrel.

Néha a mai napig vannak szar napjaim, amikor így gondolom.

2022. okt. 2. 11:02
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

" Annyi rossz dolog érte hogy már csak negatívan tud gondolkodni és nem tud bízni senkiben se."

Nem feltétlenül.

Több embert is ismerek (ismertem), akinél szó sem volt ilyesmiről.

Az egyik egy fanatikusan hívő, aki megbetegedett, és azt mondta, hogy ne gyógyítsák, mert neki ez rendeltetett. Csak elkönyvelte magában hogy ez így lesz jó, ő ezt szeretné, ezzel bizonyítaná a vallási meggyőződését, elkötelezettségét, stb. Bebizonyította, kész.

A másik is rendes család tagja, rendezett körülmények, semmi adósság vagy bármi. A nő főz a konyhában, a férje levitte a szemetet, mire visszaért, az asszony sehol. Aztán mikor szirénázást hallott, kinézett a nyitott konyhaablakon a nyolcadikról, és látta hogy a földön valakit körülállnak. Még akkor nem tudta hogy a felesége.

Egy volt kollégám pedig csak szimplán egyedül élt, kevés bevétellel, és szégyellte volna ha nincsenek befizetve a közüzemi számlák. Ezért nem evett, hogy spóroljon. Egyszer én hívtam rá mentőt, 2 hónapba tellett míg a kórházban rendbehozták annyira hogy hazamehessen. Másodszorra már a szervezete nem bírta ki.

Nem mindig trauma vagy fenyegetettség a kiváltó ok.

2022. okt. 2. 11:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én magamból kiindulva, azt tudom mondani, hogy azon a ponton már nem foglalkozol mással. Bármibe belefogsz nem megy. Elindulsz balra nem jó, ha jobbra nem jó. Már semmi sem használ, semmi sem működik, az egyetlen menekülő út a futás. Azaz az öngyilkosság. Nem tudod sem magad, sem mások megoldani a gondjaidat. Egyre nőnek, tornyosulnak. Már sem másban sem magadban nem bízol. Már nincs motiváció arra, hogy reggelente felkelj sőt, semmire. Mindenkitől azt hallod, hogy ne add fel, majd segít stb. Valójában a poklot senki sem látja. Fogalmuk sincs, hogy sokkal erősebb ezeknél az embereknél a félelmük. A legtöbb öngyilkossági kísérlet hirtelen ötlet. Félnek és menekülnek.
2022. okt. 2. 11:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ember úgy érzi, hogy könnyebb menni, mint maradni. Ha nem hisz benne, hogy bármit is jobbá tehet és eluralkodik rajta a tanult tehetetlenség. Ha nem látja már értelmét semminek, nem talál örömet, vigasztalást semmiben. Bezárkózik, beszűkül a világa és kinn marad minden segítő szándék, a barátok, a család, a madarak csicsergése, a nap melege, belül pedig csak valami fullasztó vihar van bármerre néz, ami nem akar véget érni. Ez nem egészséges állapot, ilyenkor az ember már szakember segítségére szorul, kevés a baráti törődés.
2022. okt. 2. 13:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Szóval akkor semmit nem ér ha valaki ilyenkor is kapálózik a másikért?
2022. okt. 2. 13:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát annyit ér, hogy amíg konkrétan ott vagy, addig vagy nem is próbálkozik vagy megakadályozhatod, hogy olyat tegyen, viszont nem hagyhatod magára kis időre sem, hiszen kiugrani az ablakon gyorsan megy. Mentőt lehet hívni kritikus esetben.
2022. okt. 2. 13:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
#7 A semminél nyilván többet ér de ha annyira mélyponton van akkor nincs más út csak kiszallni.
2022. okt. 2. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!