Miért lesz öngyilkos valaki ha van olyan ember, aki mellettük áll?
Saját tapasztalat. Én megpróbáltam, és úgy gondoltam, hogy így jobb lesz mindenkinek. Nekem is, mert nem kell többet léteznem és azoknak is, akik törődnek velem, mert nem kell foglalkozniuk egy éppenhogy funkcionáló emberrel.
Néha a mai napig vannak szar napjaim, amikor így gondolom.
" Annyi rossz dolog érte hogy már csak negatívan tud gondolkodni és nem tud bízni senkiben se."
Nem feltétlenül.
Több embert is ismerek (ismertem), akinél szó sem volt ilyesmiről.
Az egyik egy fanatikusan hívő, aki megbetegedett, és azt mondta, hogy ne gyógyítsák, mert neki ez rendeltetett. Csak elkönyvelte magában hogy ez így lesz jó, ő ezt szeretné, ezzel bizonyítaná a vallási meggyőződését, elkötelezettségét, stb. Bebizonyította, kész.
A másik is rendes család tagja, rendezett körülmények, semmi adósság vagy bármi. A nő főz a konyhában, a férje levitte a szemetet, mire visszaért, az asszony sehol. Aztán mikor szirénázást hallott, kinézett a nyitott konyhaablakon a nyolcadikról, és látta hogy a földön valakit körülállnak. Még akkor nem tudta hogy a felesége.
Egy volt kollégám pedig csak szimplán egyedül élt, kevés bevétellel, és szégyellte volna ha nincsenek befizetve a közüzemi számlák. Ezért nem evett, hogy spóroljon. Egyszer én hívtam rá mentőt, 2 hónapba tellett míg a kórházban rendbehozták annyira hogy hazamehessen. Másodszorra már a szervezete nem bírta ki.
Nem mindig trauma vagy fenyegetettség a kiváltó ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!