Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vágyok arra, hogy ne éljek?

Miért vágyok arra, hogy ne éljek?

Figyelt kérdés

Értelmetlennek és örömtelennek érzem ezt az életet. Tudom nem érdekel senkit az önsajnáltatásom és, hogy nem vagyok más, mint egy a több millió emberből aki így érez.

Igazából soha nem találtam a helyemet, nem voltak hosszú távú céljaim. Mostmár semmihez nincs kedvem arra vágyok, hogy szűnjenek meg a lelki, testi fájdalmaim.

Egész nap idegesség, nyomasztó érzés van bennem. Bűntudatom van amiért ilyen vagyok.

Nem értem mások, hogy tudnak boldogak, nyugodtak maradni a mindennapokban és én miért nem?

2022. szept. 29. 15:41
 1/2 anonim ***** válasza:
74%

Kicsit depis vagy, kellene terápia.

Nekem pl. azt írta fel a doki, hogy hajszoljam, erőltessem a jó az új élményeket. Igyekszem előre leszervezni, hogy aznap már ne tudjam lemondani, és el kelljen menni a barátokhoz, a kiállításra, a társasjáték klubba. Mert aznap már nem lenne kedvem, de akkor muszáj. És ha ott vagyok, akkor már jó, és aztán ez ki is tart egy darabig.

Meg azt is mondta a doki, hogy a depisekre az jellemző, hogy kb. állandóan önmagukon gondolkodnak. Így, ha ezt észreveszem magamon, akkor igyekszem kifelé figyelni. Hogy kint mi történik.

Meg hát meg kellene tanulnom, nem menekülni a konfliktusok elől, felvállalni magamat, beleállni helyzetekbe. Ez még nem annyira megy. Mert ez okozna lényegi változást is. Hogy ne csak sodródjak az élettel, hanem én irányítsam.

Azt írják, hogy a boldogság egyik tartozéka, hogy legyenek nagy céljaink. Azok nekem vannak szerencsémre.

Neked is kéne találnod magadnak. De inkább egy terapeutát, akivel tudsz beszélni a bajaidról.

2022. szept. 29. 15:59
 2/2 anonim válasza:
Jársz suliba/egyetemre, vagy valamilyen képzésre? Szerintem kellene, adna egy keretet a mindennapjaidnak. Vagy esetleg valami állás, amit szeretnél csinálni. Én is sokszor érzem úgy, hogy nem találom a helyem, de szerintem ez természetes, nem is kell tudnod még, hogy mit akarsz az életben. Esetleg gondolkozz el egy gap year-en, amikor kihagysz egy évet/félévet, hogy utazz, ott a tervezés-szervezés sok időbe telik, és leköt. Keress magadnak egy olyan személyt, akivel el tudsz indulni, aki húz. Sok ilyen facebook csoport van, keress rá, hogy 'solo-travelling', vannak kifejezetten nőknek és férfiaknak szóló csoportok is, és mindig keres valaki utazótársat.
2022. okt. 21. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!