Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehetne a gondolataimat...

Hogyan lehetne a gondolataimat úgy elterelni hogy akik a rég múltban valamilyen módon ártottak nekem ne jussanak az eszembe?

Figyelt kérdés

Pár napja volt egy álmom ahol haverokkal voltam és végül benne volt az is aki vagy 20 éve basztatott engem az iskolában és szinte az egész osztályt kit így kit úgy. Álmon belül semmi nem volt csak "ugattunk" egymásra és annyi ha jól emlékszem.

Már nagyon rég ez az egész dolog nem is volt az eszembe de azóta az álom óta több napja szinte folyamatosan visszatér,már így pár nap után nem is az hogy hogyan voltam bántva mert azt már rég letudtam magamban hogy felesleges a múlton rágódni és azon gondolkodni hogy mit kellet volna meg magamat sem okolom semmiért. Hanem maga az ember jut az eszembe aki csinálta és nagyon idegesítő hogy szinte emlékeztetem magam a "túlgondolással" miután elfelejtem.

Például hogy ha csinálok valamit vagy elfoglalom magam hirtelen gondolok egyet hogy "mi is volt ami zavart az előbb?" és újra ugyan ott vagyok meg van hogy a "háttérben" van a dolog miközben csinálok valamit lehet mert annyira próbálok nem rá fókuszálni hogy miért is akarom elterelni a gondolataim hogy idegességemben tudat alatt mégis csak ott marad.

Pl. most is míg ezt írom már annyira idegesít ez a dolog hogy közben arra gondoltam hogy a franc ki van már hogy ez a barom foglalja le a gondolataim ilyen módon, miközben tényleg semmi olyasmi nincsen bennem hogy félelem stb ezért sem értem.

Annyi volt bennem még régen hogy szégyelltem hogy mit szólnának az ismerősök hogy hagytam magam basztatni miközben én voltam a nagyobb csak fiatalabb és konfliktus kerülő, de azóta ráébredtem hogy hülyeség ilyen végett aggódni és nem nekem kell szégyelni magam hanem az olyan és hasonló embereknek, és főleg hogy manapság már nem sok ember tudna bántani.

Szóval ezért sem értem miért nem tudom ki kapcsolni a gondolataim egy számomra értéktelen emberekről vagy abba hagyni ezt a "túlgondolást" és magamat emlékeztetni erre mikor éppen már ki ment a fejemből.

Nagyon ritkán más végett is volt hogy túlgondoltam dolgokat pár napig pl exemmel kapcsolatban de az nem idegesített ennyire.

#gondolat #Meditálás?
2022. szept. 29. 20:09
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!