Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megoldhatja a költözés a...

Megoldhatja a költözés a depressziós tüneteket?

Figyelt kérdés

Hosszú ideje küzdök depresszióval, különböző hullámvölgyek szerint változik a hangulatom. Vannak rosszabb, vannak jobb hónapjaim.

Néhány hónapja be kellett látnom, hogy a közeg ahol élek (Csepel) határozottan rontja a hangulatomat, a panel rengeteg, a sok keserű ember nem tesz jót a lelki állapotomnak.

Éppen ezért kerestem egy kifejezetten jó környéken (1. kerület, vár alatt) egy kellemes lakást és úgy döntöttem, hogy átköltözöm.

Három hete - amióta kivettem a lakást - folyamatosan tolom a költözést és abszolút mélyponton vagyok.

Nem haladok semmit, a konyhám ugyan darabokra van szedve, de mindig tologatom a költözés befejezését. Ugyanezért nem is takarítok: hiszen minek ha majd úgy is ki kell takarítani ha átköltöztem.

Ha ráveszem magam és tényleg átköltözök, akkor az vajon javít majd az állapotomon?

2022. szept. 29. 12:20
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Egy költözés nem fogja megoldani a problémádat, erre mérget vehetsz. Persze ha úgy érzed hogy már Csepelen nincs semmi amihez kötődsz vagy ami örömet okozna neked, akkor javíthat a hangulatodon, És az újdonság biztos el fogja terelni a gondolataidat egy ideig. De amíg nem jössz rá hogy miért vagy depressziós és nem azt próbálod orvosolni, akár segítséggel addig hiába menekülsz magad elől, nem tudsz elbújni..
2022. szept. 29. 12:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem segített. Szerintem nagyonis számít hogy milyen közegben élsz mert ha valahol rossz élményei vannak csak akkor az mi dig eszedbe fog jutni ha éppen ott vagy. Ha eleve utáltál Csepelen élni akkor nem veszített semmit. De neked is akarod kell kilábalni belőle. Tudom hogy ez ember függő hogy kinek mi segít. De szerintem a költözés egy nagyon jó lépés volt.
2022. szept. 29. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:

folyamatosan tolom a költözést és abszolút mélyponton vagyok

Miért tolod a költözést? Nem örülsz neki? Mindent a kedved szerint csinálhatsz és rendezhetsz el, pont neked való lesz!

2022. szept. 29. 13:08
 4/9 A kérdező kommentje:

Próbáltam vizsgálni ezt az érzést, hogy miért nem tudom kivitelezni a költőzést.

Ilyenkor eldöntöm, hogy akkor szombaton költözöm, gyakorlatilag szombaton nem tudok kikelni az ágyból és csak halogatom, akár óránkét (na majd akkor 11kor kikelek, legyen akkor dél a vízválasztó, egykor mostmár tuti neki állok). Gyakorlatilag ezzel költözéssel párosul, hogy nagyon sok mindent dobok ki, amire nincs szükségem, mert évek óta nem nyúltam hozzá és sok a közös emlék is a régi barátnőmmel, akivel együtt laktunk itt (kb. 1 éve mentünk szét, tehát ez azért már nem annyira nyomasztó).

Megpróbálok nagy levegőt venni és a hétvégén végre befejezni a dolgot, köszönöm a válaszokat!

2022. szept. 29. 14:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az új helyzet lehet jó. Új emberek, kevesebb nyomort látsz, ez segíthet. De alapvetően belső ügy azért, hogy ezt megoldd. De jól tetted, hogy elköltöztél.
2022. szept. 29. 17:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Persze hogy jobb egy 1. kerület. Panelba mész vagy téglába? Nagyon sokat számít, hogy csendes, nyugodt helyen van e az ember, ahol ki tudja magát pihenni.
2022. szept. 29. 19:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Én már előre látom hogyha elköltözök innen,ezerszer jobb lesz minden nem i akarom látni ezeket az embereket akik körül vesznek.
2022. okt. 1. 22:48
 8/9 A kérdező kommentje:

Csak egy kis helyzetjelentés.

Sikerült átköltöznöm, gyakorlatilag ég és föld a hangulatom.

Nem tudom, hogy ez most csak a kezdeti öröm és ez lehet, hogy később alábbhagy, de költözés előtt sokszor még az alapszükségleteim kielégítése is kihívást okozott, most pedig energikus és motivált vagyok. A szomszédok és este a parkban sétálók sorban köszönnek, mosolyognak, a többi kutyás bemutatkozott.

Jó a hangulat, gyönyörű és tiszta a táj és azt érzem mintha felszabadultam volna.

2022. okt. 11. 12:40
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazán örülök! #5 voltam.
2022. okt. 11. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!