Megoldhatja a költözés a depressziós tüneteket?
Hosszú ideje küzdök depresszióval, különböző hullámvölgyek szerint változik a hangulatom. Vannak rosszabb, vannak jobb hónapjaim.
Néhány hónapja be kellett látnom, hogy a közeg ahol élek (Csepel) határozottan rontja a hangulatomat, a panel rengeteg, a sok keserű ember nem tesz jót a lelki állapotomnak.
Éppen ezért kerestem egy kifejezetten jó környéken (1. kerület, vár alatt) egy kellemes lakást és úgy döntöttem, hogy átköltözöm.
Három hete - amióta kivettem a lakást - folyamatosan tolom a költözést és abszolút mélyponton vagyok.
Nem haladok semmit, a konyhám ugyan darabokra van szedve, de mindig tologatom a költözés befejezését. Ugyanezért nem is takarítok: hiszen minek ha majd úgy is ki kell takarítani ha átköltöztem.
Ha ráveszem magam és tényleg átköltözök, akkor az vajon javít majd az állapotomon?
folyamatosan tolom a költözést és abszolút mélyponton vagyok
Miért tolod a költözést? Nem örülsz neki? Mindent a kedved szerint csinálhatsz és rendezhetsz el, pont neked való lesz!
Próbáltam vizsgálni ezt az érzést, hogy miért nem tudom kivitelezni a költőzést.
Ilyenkor eldöntöm, hogy akkor szombaton költözöm, gyakorlatilag szombaton nem tudok kikelni az ágyból és csak halogatom, akár óránkét (na majd akkor 11kor kikelek, legyen akkor dél a vízválasztó, egykor mostmár tuti neki állok). Gyakorlatilag ezzel költözéssel párosul, hogy nagyon sok mindent dobok ki, amire nincs szükségem, mert évek óta nem nyúltam hozzá és sok a közös emlék is a régi barátnőmmel, akivel együtt laktunk itt (kb. 1 éve mentünk szét, tehát ez azért már nem annyira nyomasztó).
Megpróbálok nagy levegőt venni és a hétvégén végre befejezni a dolgot, köszönöm a válaszokat!
Csak egy kis helyzetjelentés.
Sikerült átköltöznöm, gyakorlatilag ég és föld a hangulatom.
Nem tudom, hogy ez most csak a kezdeti öröm és ez lehet, hogy később alábbhagy, de költözés előtt sokszor még az alapszükségleteim kielégítése is kihívást okozott, most pedig energikus és motivált vagyok. A szomszédok és este a parkban sétálók sorban köszönnek, mosolyognak, a többi kutyás bemutatkozott.
Jó a hangulat, gyönyörű és tiszta a táj és azt érzem mintha felszabadultam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!