Akiknek be kellett feküdni pszichiátriára nem féltek hogy az ott levő többi beteg elmondja hogy ott látott titeket, illetve hogy akár ismerőssel találkoztok ott?
Régóta vannak gondjaim, de hosszú éveken keresztül tudtam titkolni és a szűk családon kívül senki sem tudja rólam hogy bipoláris, személyiségzavaros vagyok
Tudom hogy be kellene fekudnom, de annyira borzalmas érzés felfogni hogy ott együtt leszek a többi beteggel, meg csoportterápián kell részt vennem
Pláne hogy meg sosem feküdtem kórházban ezelőtt.
Most is pánikroham közepette írom ezt a kérdést
Aki volt már kórházban nem tartott ettől?
Persze tudom hogy ilyenkor nem ezzel kellene foglalkozni, de nem akarom hogy bárki ilyesmit tudjon rólam
A kedves családom is előszeretettel jajgat, pletykál egész nap, volt hogy távolabbi rokonnak pofázták ki hogy mennyire beteg vagyok és otthon vagyok, amitől duhrohamot kaptam. Azóta csak meg inkább paranoiás vagyok
Egyszer nagyon rég voltam már pszichiátrián látogatóban, az annyira borzalmas volt hogy azóta rettegek hogy oda kerülök.
Orvosokat köti a titoktartás, de a többi beteget nem, ti hogy álltok ehhez?
Én találkoztam ismerőssel pszichiátrián (az egyik legjobb barátnőm testvérével), én a 7. emeleten voltam a nyílton, ő a 6. emeleten, a zárton. Egyszer lementünk vmi foglalkozásra és akkor láttam őt. Hosszan néztünk egymásra, aztán még köszönni se köszöntünk... fura volt, nem mondom. Később rákérdeztem a barátnőmnél, hogy a testvérét láttam-e és mondta, hogy igen, amikor én bent voltam, akkor a testvére is, úh. nyilván.
Ahol én voltam kétszer is pszichiátrián, mindkét alkalommal mondták, hogy xy híres ember, ill. most a második alkalommal egy tényleg nagyon ismert színész gyerekével voltam együtt. Ez van. Ezt dobta a gép.
És miért ne tudhatná senki, hogy betegségeid is vannak? Nem őszinte élet az, ahol te a csillogást mutatod, a betegségedet meg elrejted. Ilyen helyzetben valóban kínos lehet pszichiátriára menni. Megtehetnéd a saját érdekedben, hogy változtatsz a dolgokon.
Rainer Maria Rilke: Archaikus Apolló-torzó
"Változtasd meg élted!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!