Mit tegyek? Mentálisan teljesen padlòn vagyok!
Ha olyan szintű a szorongás, hogy nem vagy munkaképes, akkor gyógyszerel kell kezelni. Nekem segített a szrongáson, 10 évig szedtem. Javított a munkaképességemen, pszichoszomatikus tünetet is megszüntetett (Citalopram 20 mg -ot szedtem).
Muszáj az ellenérzések ellenében cselekedned és edzeni, mozogni, mégha nincs is kedved. Minden nap sétálj 1 órát minimum.
Nekem az adott erőt kijönni a gödör aljáról és az öngyilkosság széléről (sok év munkanélküliség), hogy Istenhez fordultam, felismertem, hogy létezik gondviselés, és belekapaszkodva ebbe a segítségbe, reménytelen helyzetből is fel lehet állni.
Leo Babauta-nak van jó motivációs tippjei. Lényege, hogy felírja az ember a teendőt, ötleteit. És minden napra kitűzi, hogy ezt és ezt elintézem belőle. Miután azt kipipálhatod, elmondhatod, hogy tettél valamit előrefelé. Például felírod magadnak, hogy munkalehetőségek keresése, önéletrajz írás. És ezért teszel az adott napon. Én így tanultam meg pár dolgot főzni, különben nem vettem volna rá magam.
nem kell annyira rigorózusan követni a leírást, csak ezt az elvet MIT (most important task) alkalmazni. Magyarul is jelent meg könyve A kevesebb ereje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!