Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire normális, hogy egyik...

Mennyire normális, hogy egyik osztálytársam traumatizálva érzi magát, attól, hogy vegetáriánusként véletlen megevett húst, mert azt hitte abban nincs hús. 3 napja erről beszél csak, traumának éli meg ?

Figyelt kérdés

2022. szept. 25. 19:42
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
27%

"Istenem, de megérett már a pusztulásra a világ."

. Ha a közel 8 milliárd ember mindegyike holnaptól húst enne, akkor nem sokat kellene várni a világ pusztulására...

2022. szept. 25. 20:35
 12/36 anonim ***** válasza:
34%

5. Ezek szerint a szülei normalisak...😂😂

Ignoráld. Latvañyosan tereld mas temára a beszelgetést.

2022. szept. 25. 20:40
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Háááát... nagyanyám egyszer mondta el ezt a történetet, de belém égett. A 2. VH végén elterjedt az utcájukban, hogy van egy lótetem a közeli téren. Odarohant mindenki, abból vágtak maguknak darabokat, hogy legyen mit enni. Bele sem tudok gondolni, milyen borzalmas idők lehettek. Hogy honnan jutottak élelmiszerhez azok, akiknek nem volt vidéken rokonsága. (Az én családom generációk óta budapesti mindkét ágon.)

Jó dolog a vegetáriánusság, de azért ha valaki meggyőződéses vegetáriánusként véletlenül húst eszik, akkor azért meg ne ölje már magát emiatt.

Lehet, hogy meg kéne kérni, hogy vmi kreatív módon fejezze már ki a bánatát, veszteségét, traumáját (fessen, írjon vmit, stb.), aztán zárja már le magában ezt.

2022. szept. 25. 21:03
 14/36 anonim ***** válasza:
35%
OCD? Gondolom húsfóbiája van és kényszeresen kerüli… ahelyett, hogy egyből elítélnéd, gondolkodj el az okán. Nyilván nem tudhatod, hogy ez milyen érzés, mert soha nem volt igazi, klinikai fóbiád, de legalább próbálj meg empatizálni vele.
2022. szept. 25. 21:16
 15/36 anonim ***** válasza:
21%

14

Honnan vetted, hogy OCD-je van? Sehol nem említett ilyet a kérdező.

Ki ítéli el? A kérdező leírta, hogy ezt a sztorit hallgatja mindenki x napja.

Jó ég...

2022. szept. 25. 21:18
 16/36 anonim ***** válasza:
75%
Ha emiatt pánikrohamja volt, akkor más baja van a húsevésen kívül. De ez csak egy tipp. Normális ember ennyire látványosan nem reagálja az ilyesmit túl, még ha megrázó is volt.
2022. szept. 25. 21:20
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

16

Mondjuk ez igaz...

2022. szept. 25. 21:29
 18/36 A kérdező kommentje:

Elmondta mit jelent a pánikroham, hogy undort érzett a teljes testében. Ennyi.

Nekem voltak már pánikrohamaim, nem kaptam levegőt, majdnem elájultam, tényleges traumák miatt.

Azért érzi ennyire tragikusnak, mert megszakadt a kisgyermekkora óta tartott hagyománya, hogy véletlen evett húst. Mondtam már neki, hogy mi van, ha korábban is evett véletlen húst, de nem esett le neki?

2022. szept. 25. 21:40
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

18

Hát akkor nem volt pánikrohama...

És mit mondott erre? (Hogy már lehet, hogy evett?)

Egyébként elmesélheted neki, hogy a szarvasmarhák kilószámra esznek húst. (Igen, amikor a füvet eszik, akkor azzal együtt megeszik a kicsi bogarakat is.)

2022. szept. 25. 21:44
 20/36 A kérdező kommentje:
Nem értem el vele semmit. Ignorálta.
2022. szept. 25. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!