Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért gondolkozok lassan?

Miért gondolkozok lassan?

Figyelt kérdés
Pl. Ha matekpélda van , akkor többször kell átolvasnom, és később jövök rá a válaszra, mint mások. És ez már nagyon idegesít.

2022. szept. 22. 23:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

És még vmi: a standard iq tesztek a matematikai, matematikai-logikai és nyelvtani-logikai intelligenciát mérik a mai napig. Én ott átlagban vagyok. Míg tudnivaló, hogy van még van 6-7-8 féle intelligencia. Azok közül nekem pl. az interperszonális, intraperszonális és gyakorlati intelligenciám kiemelkedően jó.

Itt a nyelvi-matematikait meg a gyakorlatit nem említik:

[link]

2022. szept. 23. 11:08
 12/14 anonim ***** válasza:
66%
10-es, félreértettél. Nem azt mondtam, hogy együtt tanultunk. hanem hogy szigorúan ellenőriztük, hogy elkészítette-e az írásbeli leckéit és jó-e, elmondattuk vele amit szóben kell elmondania ha feleltetik. Eleinte minden nap, később, amikor már megszokta a rendet, véletlenszerű időpontokba, véletlenszerű tárgyakból. Mivel nem tudta mikor és mit fogunk kérdezni, kénytelen volt mindenből felkészülni. A büntetést nem azért kapta, ha nem ment valami. Akkor segítettünk neki megoldani, de kapott helyette újabb hasonló feladatokat, amíg önállóan meg nem oldotta. Ha ezzel nagyon elment az idő, nem jutott ideje TV-t nézni. Ezért igyekezett odafigyelni, hogy hamarabb végezzen. A telefon megvonás akkor járt neki, ha nem akart tanulni, megpróbált átverni, kijátszani bennünket. A veszekedés abból volt, hogy nem akart tanulni, könnyebb volt lógni, ábrándozni. De idővel megszokta a házirendet. A legtöbb gyerek ilyen, a szülők meg rájuk hagyják, mert nekik meg az a könnyebb, ha nem kell velük foglalkozni.
2022. szept. 25. 21:27
 13/14 anonim ***** válasza:

12

Kicsit szebb lett a leányzó fekvése, de csak egy kicsit.

Engem a szüleim (az alsó osztályos kínzások után) soha többet nem piszkáltak a tanulással és onnantól kezdve megtáltosodtam és felső tagozatban már elég jól tanultam, gimiben az egyik legjobb tanuló voltam (oké, nem volt nehéz suli egyáltalán).

Én is mindig békén hagytam a gyerekeimet a tanulással és lássatok csodát, tök maguktól magától értetődő volt számukra, hogy ha hozzák haza az egyeseket meg a ketteseket, akkor nem fogom örömmel nyugtázni (hanem annyit mondok pl., hogy oké, de azért legközelebb tanulj lécci). Mindketten teljesen jól tanult/tanulnak (most mondhatnám, hogy a kicsi a legjobb tanuló az osztályában, mert rohadt okos, de igazából ez nem lényeges, ez is csak egy adottság, mint a zöld szem vagy a vékony testalkat).

többek között 10-es voltam

2022. szept. 25. 21:37
 14/14 anonim ***** válasza:

"Itt a nyelvi-matematikait meg a gyakorlatit nem említik:"

Na itt már nagyon belebonyolódtam, nem tudom, mire gondoltam pontosan. :)

És még kényszeresen javítom is magam.

11-es voltam

2022. szept. 25. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!