Miért érzem azt, hogy elszalasztott lehetőség lenne de utólag is tudom, hogy nem döntöttem rosszul de 7 éve kínoz?
Az elszalasztott lehetőségekben pont ez a legrosszabb: nem tudod, hogy mi lett volna, ha mégis megléped. Ahogy mondják, sokkal rosszabb azt bánni, hogy nem tetted, mint azt bánni, hogy megtetted. Ha azt bánod, hogy megtettél valamit, akkor kipróbáltad és biztosan tudod, hogy nem jött be. Ha kihagytál egy lehetőséget, akkor meg sem próbáltad, ezért örök kétely marad benned, hogy vajon sikerült volna-e.
Nagyon szépen levezetted, hogy miért volt ez a helyes döntés. Amit többször is meghoztál egymás után. Egyértelműen úgy látszik, hogy ha egy következő lehetőségnél mégis odamennél, akkor azt a döntést bánnád meg. Viszont garancia nincs rá. Lehet, hogy akkor kiderülne, hogy nem is olyan rossz döntés. És ez soha nem fog biztosan kiderülni.
Ha nem tudod magad meggyőzni, hogy ez volt a jó döntés, akkor vagy menj el pszichológushoz és kérj segítséget, hogy túl tedd magad rajta - főleg, ha nem csak ezzel vagy így, hanem sok más dologgal is.
Vagy le tudod rendezni magadban (akár segítséggel), hogy ez volt a jó döntés és elfogadod magadban, megbékélsz a döntéseddel, vagy kénytelen leszel visszamenni és kipróbálni. Szerencsére egy munkahely esetén ez még kivitelezhető lehet. Ha nem is állandóan, azért időről-időre szoktak lenni üresedések minden helyen és talán annyira hosszú távon nem is jegyeznek meg, hogy te mindig meggondolod magad. De azért ha legközelebb újra próbálkozol, nem árt, ha addigra már biztos vagy benne, hogy tényleg oda akarsz menni.
Ne félj segítséget kérni. Nagyon sokat tud segíteni - nem feltétlenül csak ebben...
De azért ha legközelebb újra próbálkozol, nem árt, ha addigra már biztos vagy benne, hogy tényleg oda akarsz menni.
Most már 100 biztos vagyok benne, ha valamilyen csoda által új esélyt kapnék ott, nem hezitálnék semmin, előre kinézném az útvonalat, nem érdekelne a kellemetlenség semmi, mennék és kész.
Most úgy döntöttem hagyom ezt a dolgot ülepedni pár évig, mert hiába próbáltam vissza jutni oda, sajnos ahogy látom jelenleg feleslegesen töröm magam, de amikor ismét kaptam oda esélyt ami a 2.volt az az első után kb 4 év után volt, szval lehet kéne várnom mert akkor is így volt hogy nem mentem, elsztúrtam...pár év eltelt újra megengedték. Most a sok idő elteltével kicsit úgy érzem végleg elszúrtam ott az esélyeimet de egy kis szikra nem akarja feladni, érzem hogy egyszer még mehetnék oda.
Ha nem is állandóan, azért időről-időre szoktak lenni üresedések minden helyen és talán annyira hosszú távon nem is jegyeznek meg, hogy te mindig meggondolod magad.
Jó lenne, ebben reménykedek néha, meg ha pár év után mennék ismét addigra meg bőven elfelejtenék talán :D Én lennék a legboldogabb ha kapnék oda újra lehetőséget, szinte száguldanék oda. Azóta amúgy teljesen elveszettnek érzem magam, ott lett volna jó célom, álmom így visszagondolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!