Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszánstól / antipszic...

Antidepresszánstól / antipszichotikumtól mennyire gyakori a hízás?

Figyelt kérdés

2022. szept. 15. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Négy ismerősöm közül három csúnyán elhízott (egyikük még csak tuzenévves, másikuk húszas évei elején, a harmadik most 46 éves, 15 év alatt 60 kg-ot szedett fel, mondjuk abba tett egy kis önrészt is a szutyok étkezési szokásaival), a negyedik nem gyarapodott (még), eleve ki vokt gömbölyödve, amikor szedni kezdte öt hónapja.
2022. szept. 15. 20:06
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem mindegy, hogy milyen antidepresszáns vagy antipszichotikum. Mirtazapine és az onalzapin ami nagyon-nagyon hízlal
2022. szept. 15. 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon függ a genetikatol, és azok akik cigi kv val elvannak azok gyógyszer után se hiznak el. Ez a tapasztalat,aki hizekony az bizony sokkal nagyobb eséllyel hízik el.lehet gyógyszer mellett fogyni de nehezebb és persze az anyagcserét is felborítja főleg az antipszichotikum. Én tavaly nyaron 12-14orakat aludtam,aztán feküdtem egész nap . Hiztam persze,de tavasszal bicajoztam, mentem ,setaltam,úgy ment le a súlyombol. De aztán újra bingeltem/tulzabàlàs. Kb tartom a súlyom most, sajnos kb 25kg feljött és előtte se voltam vékony.
2022. szept. 15. 21:20
 4/10 anonim ***** válasza:
28%
Olanzapint szedek és egy kilót nem híztam. Tökre egyéni, de az antipszichotikumok általában hízlalnak, az antidepresszánsok nem annyira, néhány kivételtől eltekintve.
2022. szept. 15. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
28%
Egyiktől sem híztam, sőt...most, hogy elhagytam úgy érzem elvette a maradék étvágyamat is. Köztük volt a Mirtazapine és az olanzapine is.
2022. szept. 16. 08:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Olanzapint és Dulodetet kaptam. Pár kiló hízás nem zavarna de 15-20 kiló igen. Sok rosszat olvastam főleg olanzapinról.
2022. szept. 16. 10:07
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Remélem tudod, hogy nem a gyógyszertől, hanem az általa kiváltott étvágynövekedéstől híznak az emberek. Nagyon nehéz, de megállható.
2022. szept. 16. 10:17
 8/10 anonim ***** válasza:
55%

3

"Nagyon függ a genetikatol, és azok akik cigi kv val elvannak azok gyógyszer után se hiznak el."

Nem igaz. Én 5 mg olanzapintól pár hét alatt híztam vagy 10 kilót és volt kávé és cigi bőven.

"Ez a tapasztalat,aki hizekony az bizony sokkal nagyobb eséllyel hízik el."

Ez sem igaz, egész életemben 60 kiló voltam, borzalmasan vékony vagyok, állandóan anorexiával gyanúsítottak. Híztam az olanzapintól, mint állat.

Egyébként 2-es nagyon jót írt, nem mindegy, hogy antidepiről vagy antipszichotikumról van szó és igen, az olanzapin JELLEMZŐ módon nagyon hízlal, ahogy a mirtazapin is.

2022. szept. 16. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
77%

7

Tök mindegy, hogy a gyógyszertől, az általa kiváltott étvágynövekedéstől vagy az anyagcsere zavarától hízik meg valaki. Amikor olanzapint szedtem, akkor MUSZÁJ volt ennem. Egyszerűen lehetetlen volt, hogy ne egyek. Semmiféle diéta, sport, mozgás nem segített, mert naponta 10x falásroham tört rám és muszáj volt zabálnom.

8-as voltam

2022. szept. 16. 14:17
 10/10 anonim ***** válasza:
72%

Én risperidonnal indultam el, amikor szedtem dohányztam is mellé. Néhány kiló jött csak fel

Most reagilat szedek, nem dohányzom már és a régi súlyom kétszerese vagyok. 🤔

2022. szept. 17. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!