Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Két éve fülzúgásom van. És...

Két éve fülzúgásom van. És nem tudom hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Tudom hogy sose lesz jobb. Mindent megtettem, nincs mit tenni vele. Azt mondták szokjam meg, de nem tudom.

Nem akarok öngyilkos lenni, de ettől függetlenül semmi értelme sincs az életemnek. Mindent ez határoz meg és az ebből fakadó mely melankoliam. Sose leszek többet boldog. Sose leszek olyan mint a fülzúgás előtt voltam

Érdemes így élni? Megérdemlek egyáltalán élni?

2022. szept. 9. 01:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát igen, meg kell szokni...

Nekem már lassan 5 éve van.

(Voltam rengeteg kivizsgáláson, próbáltam sokféle gyógymódot, de nem segített.)

Erősnek kell lenni/maradni...

2022. szept. 9. 01:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Kérdező: nekem is fülzúgásom- és csengésem van egyszerre. Kipróbáltam már pár gyógyszert, olyat is, amely tanulmány szerint segíthet.

Napközben foglald le magad sok tevékenységgel, valamint van egy alkalmazás is, ami segíthet, ha "üresjárat" van, csendes környezet stb. Zajos, forgalmas helyen stb, ahol nagyon kell figyelni külső hangokra, ott ne használd.

Az alkalmazás neve: TinnitusRelief és a Resound Alkalmazása, megtalálható IOS-ra és Android-ra is.

Biztos van még számos más alkalmazás, amely képes relaxációs hangokat lejátszani.

Elhiszem, hogy idegesít, stresszel ez az egész dolog, mert a fülzúgás "minden pillanatban" emlékeztet, de az a fontos hogy ne erre gondolj görcsösen, bármilyen kreatív tevékenységgel kösd le figyelmedet.

Tapasztalataim szerint az alkohol fogyasztás és a túl sok koffeint tartalmazó kávé felerősítheti a fülzúgást.

Ha nem vagy kipihent, akkor is jóval erősebb.

2022. szept. 9. 03:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Minden nap azonos időben feküdj le és kelj fel, a 8 óra (vagy mégtöbb) alvás legyen meg.

A fáradtság, kialvatlanság nagyban növeli a fülzúgás intenzitását (sokak tapasztalata)

2022. szept. 9. 04:14
 4/6 anonim ***** válasza:

2. és 3. válaszoló vagyok, írod:

"Érdemes így élni? Megérdemlek egyáltalán élni?"

Ilyenre ne gondolj, ha a figyelmed fókuszát a fülzúgásról eltereled, akkor kezelhetőbb lesz, én is tapasztaltam, hogy amint nekiállok figyelni a fülzúgásomat és ezen keseregni, hirtelen hihetetlenül felerősödik, amíg figyelek rá...

Súlyos hallássérült vagyok és más súlyos fogyatékosságom is van, az a gondolat számodra segít, hogy "vannak nálad rosszabb helyzetben is"?

Ha bármilyen kérdésed van, írj nyugodtan.

2022. szept. 9. 05:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem, akkor Dukai Regina is hasonlóval küzdött, és megtaláltam az erről szóló posztját.

[link]

2022. szept. 9. 07:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Shenmen piercing - nézz utána, érdemes kipróbálni
2022. szept. 9. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!