Mi tudna segíteni?
Azt kell kideríteni, hogy mitől lett derealizációd. Amitől lett, azt kell kezelni. Ha pl depressziótól, akkor azt, ha skizofrénia, akkor azt. Direktbe nincs rá gyógyszer, antipszichotikum, nyugtató segítHET. Nekem pl pont a nyugtató elvonástól lettek ilyen érzékcsalódásaim, erre eleve tilos újabb gyógyszereket bevenni.
Nézz utána a földelési technikáknak. Lényege nagyjából, hogy valóságos dolgokat kell csinálni, használni az érzékszerveket, és erre koncentrálni. Pl hideg/meleg tárgyakat tapogatni, mezítláb járkálni homokban, füvön, és figyelni, hogy milyen érzés. Jó a barkácsolás, szerelés, vagy pl legózás is.
Videójátékok, monitor, mobil nyomkodás kerülendő, mert súlyosbítja a tüneteket.
nekem ez a technika szart sem ert. Nalam mar olyan szintu volt hogy feltem a sajat teszemben megmaradni, nem ismertem fel magam a tukorben, se a hangom se semmi.. ilyen szintu dpdr-en nem segitenek ezek, csak az AP.
1es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!