Alkohol letétele után nem közvetlenül,hanem pl 1 hónapra rá jelentkezhet depresszió?
Nem nagy alkoholizmusra kell gondolni,de sajnos 3.5 hónapon keresztül fokozatosan egyre többet ittam,már volt,hogy munka után is,szabadnapokon alap,voltak kisebb szakaszok (pár nap) amikor elhagytam,aztán persze az,aki motivált titkon,ő lelépett,majd az egészségi állapotom miatt letettem. Most nem is tudnék inni egyedül,de társaságban se tudnám leinni magam,régebben volt már ilyen alkohol undorom,az másfél évig tartott.
Azonban most nagyon depresszíven érzem magam...az alkoholtól se volt már jobb kedvem,de most meg eléggé lent érzem magam,pedig már 1 hónap fog eltelni,letétel után pont hogy jobb volt,mert nem voltam rosszul,most meg elkezdtem zuhanni,eldobtam mindenkit,aki lehúzó volt és nem a felfogásomhoz való,és most még kedvem sincs senkihez,de még a pszichológus gondolata is felvetődött. Vannak jó emberek,és ismerkedek,csak fáradtnak érzem magam,sokat is alszom,de egyedül sem érzem jól magam,csak elhitetem magammal,amikor sikerül.
Még pár éve,az első depressziómnál is 3 hétig folyanat ittam,aztán akkor még sulis voltam,itthon nem tudtam,így anélkül voltam abban az állapotban,de nem akarok ebbe visszaesni. Már elkezdtem újra edzeni is,eddig úgy néz ki,hogy segít,van valami pozitív amibe kapaszkodhatok,de szívesen olvasnék saját történeteket hogy kinek mi segített,mert ez egy optimista,pozitív embernek főleg szörnyű,ez az állapot.
Szia! Szerencsére nincs saját tapasztalatom a dologban / Sajnos, mivel így első kézből nem tudok adni semmi infót. Csak az egyik barátom miatt olvastam utána a témának.
Tudtommal teljesen normális az, hogy az első pár hét után, bármilyen boldog is vagy, beüt egy nehezebb időszak. Elvileg az agyad ilyenkor kezdi el áthuzalozni magát, ami azért egy elég kemény folyamat, szóval lehet ezzel akar rávenni, hogy térj vissza a korábbi életmódodhoz. Igen, sajnos az agyad néha ellened működik 😅 (ebben már van tapasztalatom csak teljesen más téren)
Ez a depressziós időszak, ha elmúlik, még vissza-vissza térhet, de egyre könnyebben fogod tudni kezelni.
Szóval nem tudom ez mennyit segített, de legalább mostmár tudod, hogy ez nem egy egyedüli eset.
Tudd, hogy büszke vagyok arra, hogy ezt a mérföldkövet elérted (meg arra is, hogy a toxikus kapcsolataidat megszűntetted), de most ez az időszakod vízválasztó / lehet.
Az egy jó pont, hogy van egy támaszpontod, amibe kapaszkodhatsz - a sport - de ugyanakkor, ha időd engedi, akkor keress még más dolgokat is amiket szívesen csinálsz, mert ha az egyiket mondjuk ideiglenesen meg is unod, akkor is ott lesz egy másik pont amibe kapaszkodhatsz.
A legjobbakat szeretném kívánni. Kitartást! 😊🙌
Szia, én alkoholista vagyok, kilencven napja nem iszom. Számomra a teljes absztinencia a megoldás. Gyűlésekre járok, és próbálok minél többet megtudni erről a nagyon alattomos betegségről.
Nagyon jó lenne, ha eljutnál pszichológushoz, és megbeszélnéd vele a továbbiakat. Szerintem jó lenne, ha te is járnál önsegítő csoportba, hogy ne ess vissza.
Igen, a depresszió és sok-sok érzelmi hullámzás a józanodásnak a része, de nem szabad tőle megijedni, dolgozni kell magadon. Na ehhez kell a csoport.
Sok erőt és bátorságot kívánok! Tarts ki!
Köszönöm Nektek!😇 Nagyon rendesek vagytok!
Eddig jó úton haladok,próbálok célt találni,úgy érzem,most az motiválna a leginkább,ha lenne egy célom,mert szükségem is van rá,onnantól zuhantam meg,hogy elveszítettem. Volt,hogy gondoltam rá,mert idegesebb voltam,hogy majd este nyugiba megiszok egy Somersbyt mert az gyenge ital,de aztán eszembe sem jutott,nem is nyúltam ahhoz se,nem is kívánom,remélem most jó ideig így marad🙏. Talán belül nem is merek még ilyet se inkább.
Kitartást Neked is #2-es válaszoló,büszke vagyok! Ugyanakkor #1es válaszoló a barátodnak is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!