Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jelezzem a biosztanáromnak,...

Jelezzem a biosztanáromnak, hogy néhány téma érzékenyen érint, betriggerel, visszajönnek tőle a rossz emlékeim és pánikrohamom lesz?

Figyelt kérdés

2022. szept. 4. 13:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
57%

Nem megoldast akarsz, hanem csak szimpatiat kelteni.

Menj pszichologushoz.

2022. szept. 4. 14:03
 12/21 A kérdező kommentje:

Járok terapeutához, dolgozok magamon.

Szó sincs a szimpátiáról, miért lennék másnak szimpatikus mert bántalmaztak? Istenem….!

Ha egy gyerek elájul, akkor azt is ignorálni kell, ahogy engem, ha pánikrohamom van? Annyit kérnék csak, hogy engedjenek ki… de úgy látom túl nagyot kérek…..🙄

2022. szept. 4. 14:05
 13/21 anonim ***** válasza:
93%
Inkább a sulipszichológust kéne megkeresned. A tananyag kötelező mindenkinek, szóval nem jó az sem, ha emiatt csak felületesen veszitek át és az sem, ha esetleg te hiányzol. Plusz ez olyan téma, amiről tényleg érdemes tanulni. Elképesztő, hány férfival találkoztam, aki nem tudja, miért van a menstruáció, sőt a saját testével sincs tisztában. Szóval szetintem nem érné meg nem megtanulnod ezt a részt, de mindenképp javaslom, hogy a bántalmazásról beszélj egy szakemberrel. Az iskolapszichológushoz be tudsz jelentkezni, egyedül, a szüleidnek sem kell tudnia róla. Viszont minél később kezded feldolgozni, annál nehezebb lesz. És azért lássuk be, életed során előbb-utóbb lesz párod és az már nem lesz tankönyv.
2022. szept. 4. 14:08
 14/21 anonim ***** válasza:
50%
Biztos kienged. Nem kell részletesen elmondani, miért érint rosszul a téma. Jelezheted előre szerintem, hogy nehéz időszakod van és előfordulhat ilyen.
2022. szept. 4. 14:11
 15/21 anonim ***** válasza:
37%
Engem is megerőszakoltak 10 évesen. Nem, nem maradtam le ezekről a részekről, nem is jeleztem senkinek, mert el lehet vonatkoztatni. nem úgy tanulják az iskolában hogy bármennyi szexuális töltete is legyen.
2022. szept. 4. 14:11
 16/21 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nem kell előre bejelentened semmit. Ha tényleg rosszul leszel órán, nyugodtan menj ki, ennyi.
2022. szept. 4. 14:15
 17/21 anonim ***** válasza:
73%
iskolapszichológus, viccesek vagytok...
2022. szept. 4. 14:53
 18/21 anonim ***** válasza:
43%
Sehol nem szexualis töltetű a biosz oktatas.
2022. szept. 4. 14:54
 19/21 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem se úgy adják elő hogy szexuális töltetű legyen. Csak a felépítését veszitek a nemiszerveknek, max szó esik a homoszexualitásról. Ha gondolod előre olvashatsz a könyvben hogy miről is lesz szó. Ha gond van simán jelentkezel hogy kikéredszkedj mosdóba vagy ilyesmi, szólhatsz hogy rosszul vagy. Nem hiszem hogy be kéne számolnod róla hogy miért zavar a téma.
2022. szept. 4. 19:47
 20/21 anonim ***** válasza:
67%

Ha az, akkor menj oda hozzá egy szünetben, ha nem akarod az osztály előtt akkor keresd meg a tanáriban, elmondod, hogy ha lehet, akkor arról a részről kimennél, vagy azt az órát kihagynád ami erről szól, mert...Nem kell a részleteket, hanem elég, hogy traumatikus multad miatt erzékenyen érint. Ha tapintatos megérti nem fogja firtatni, felnőtt ember elvégre. Elmondod hogy dolgozol rajta, de nem vagy még olyan helyzetben, hogy végigüld.

És persze ezek mellett, ahogy tudod megtanulod ezt a részt ( bar ezt nem írtad, hogy ezek mennyire triggerelnek)

Esetleg a pszichológustól is kerhetsz igazolást, ez arra az esetre is jol jön, hogyha pl dogat írtok, és ahhoz ugye meg kell ezeket tanulni.

Van róla papírod, bizonyítani tudod, hogy nem csak linkeskedni akarsz.

2022. szept. 8. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!