Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusok szokták...

A pszichológusok szokták jelezni, ha úgy érzik, a kliensnek már nincs szüksége arra, hogy járjon, vagy hogy szokott ez lenni?

Figyelt kérdés
1 éve járok. Az a problémám, ami miatt felkerestem, már úgy 95%-ban megjavult, szóval nem érezném feltétlen fontosnak azt, hogy járjak, de amúgy mindig van miről beszélni és bőven lesznek az életemben nagy, stresszes események a közeljövőben, amiknél lehet nem árt egy kis támogatás, segítség. Korábban nem voltam pszichológusnál, nem tudom hogy megy ez.
2022. szept. 3. 22:05
 1/6 anonim válasza:
20%
Nem hiszem, hogy jeleznék.. igazából még a legkedvesebb embereknek is kell a pénz.. egyébként meg ahogy mondtad, mindig van mit kibeszélni stb.. szóval feleslegessé nem válik. Szerintem úgy vannak vele, hogy majd te szólsz ha nem akarsz tovább járni hozzá.
2022. szept. 3. 22:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen. Vannak még lelkiismeretes emberek. Csak a napokban hallottam az egyik barátnőmtől, hogy annak a férfinek, akivel ismerkedik, azt mondta a pszichológusa, hogy nyáron tartsanak szünetet, szerinte már nem kell mennie tovább, de ha akar menni, akkor szeptemberben megbeszélik.
2022. szept. 3. 22:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó szakember jelzi, de te is nyugodtan felvetheted, kölcsönös egyenrangú kapcsolatban vagytok. A terápia sikere, ha már így érzed. A cél az, hogy nélküle tudd folytatni az életedet, nem kell mindennapi problémákhoz pszichológus.
2022. szept. 3. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
61%

Nalunk igy volt:

1) Eloszor egy trauma feldolgozasa miatt mentem el. Tudtam, hogy nehany alkalom lesz. A 4. alkalom utan megbeszeltuk, hogy most mar menni fog egyedul is. Par nappal kesobb felhivtam, hogy nem mehetnek-e meg egyszer, mert tortent valami. Mehettem :) azzal zartuk le vegul.

2) Kesobb is jartam hozza, az 2,5 ev volt meg. Akkor en szoltam az ev elejen, hogy meg az evet szeretnem vegigvinni, utana nem tudom. Eloszor felreertettuk egymast, es o a nyar veget ertette. Akkoriban nagy valtozas volt az eletemben, es kertem, hogy az ev vege legyen. Igy meg nehany honapot jartam. Aztan vegleg lezartuk :)

2022. szept. 4. 06:45
 5/6 anonim válasza:
75%

En jeleztem, a pszichologusom meg elmondta, hogy szerinte is lassan vege lehet, de meg meg akart gyozodni rola, hogy biztosan oke-e, igy meg jartam par alkalmat. Azokat mar nem ereztem hasznosnak (az elotte levoket viszont nagyon).

En megkerdeztem, hogyha alkalmankent szuksegem lenne ra, akkor kereshetem-e. Termeszetesen kereshettem. Azota mar sok ev eltelt, en is el kezdtem tanulni, de en nem a klasszikus pszichoterapia iranyaba, hanem kognitiv viselkedesterapiat. Ez belathato idon belul (1-14 alkalom) segit szinte barmilyen problema eseten. Nekem ez sokkal szimpatikusabb, illetve sajat magamon tapasztalom, hogy mennyire eredmenyes.

Ezt csak azert mondom, mert az a pszichologus, aki hosszu idon keresztul magahoz kot, nem biztos, hogy a leghatekonyabb modszert hasznalja.

2022. szept. 4. 08:11
 6/6 anonim ***** válasza:
En szolok
2022. szept. 4. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!