Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok elaludni?

Miért nem tudok elaludni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 17 éves vagyok és fiu. Van egy problémám,ami nagyon zavar. Este lefekvés után, kb 3 óra mire elalszok. Ez szerintem lassan 2 hete tart.

Eddig volt egy megszokott rutinom. Este filmezés,majd utána fejhallgatón beraktam valamit amit hallgattam(Podcast,stb) és az elálmosított. Utana levettem a fejhallgatót, és olyan 30perc múlva elaludtam(nálam mindig is az volt a minimum). Most is ezt csinálom, de egyszerűen nem tudok elaludni. Hiába vagyok fáradt, teljesen pörög az agyam, és 2-3 óráig csak forgolódok. Kipróbáltam azt,hogy lefekvés előtt olvasok, és nem telefonozok, de ez sem vált be. Napi szinten sportolok, és az agyamat is lefárasztom. Tehát fogalmam sincs mi lehet, de mar nagyon zavar. Főleg,hogy már ugye jön az iskola is.. Eddig egyébként 11-12 körül feküdtem le, és 2-3korul alszok el. Tudnátok valami tanácsot adni? Mi lehet ez? A melegre is gondoltam, de aztán kiderült,hogy nem az az oka. I

2022. szept. 1. 01:52
 1/4 Somló Volán Zrt. ***** válasza:

Lefekvéskor próbálj meg teljes sötétségben és csendben aludni. Próbálj meg előbb lefeküdni, mint 11, mert ha csak 3 körül alszol vissza és reggel korán kelni kell az nem jó. Ha pl este 8-kor lefekszel és ha jól számolok 10-11 körül fogsz visszaaludni, de ez nem biztos, mert először furcsa lesz a biológiai órádnak, hogy hamarabb fekszel le, de meg lehet szokni. Esetleg valami miatt izgulsz e? Amikor izgul az ember akkor is nehezebb az elalvás. Próbálj meg valami nagyon fárasztót vagy többet sportolni és hátha sikerül. Vagy ha tényleg nagy a probléma akkor keresd fel a háziorvost, hátha tud segíteni! Mert olyan nincs, hogy teljesen elfáradsz és nem tudsz aludni, lehet valamilyen alvásproblémád van. Én személy szerint nemigen értek hozzá, de remélem nem mondtam hülyeséget.

16 F

2022. szept. 1. 04:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hormonok, majd visszaáll

Ne mobilozz este felé, ill. Az agyban, ne igyál teát kávét energia italt.

Mozogj többet és ha este kicsit érzed hogy faradsz akkor feküdj le.

2022. szept. 1. 05:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Teát ihat szerintem. Zöld teától én jobban alszok. Ha van rá lehetőséged néha alvás előtt igyál egy bögre forralt bort nekem az tavaly sokat segített. Meg mielőtt elaludnál gondolj valamire ami megnyugtat példa: Vízesés előtt nyaralást stb
2022. szept. 1. 19:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban, egy éve tart már nálam.
2022. okt. 20. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!