Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek miért beszélnek...

Szerintetek miért beszélnek le minden mentális beteget a gyerekvállalásról?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy állapot súlyosságától függetlenül itt minden mentális beteget lebeszélnek a gyerekvállalásról. Ezt sokszor zsigerből teszik, és olyan betegekről alkotnak véleményt, akiket nem is ismernek a mindennapokban. Az orvosom szerint ezek a problémák elég széles spektrumon mozognak. Valaki olyan jól karbantartja, hogy semmit nem lehet észrevenni.

2022. aug. 23. 22:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
48%
Nekem stabil pár mellett nem ellenzik. De ahhoz még terápia kell.
2022. aug. 24. 05:50
 12/21 anonim ***** válasza:
40%

Pedig így van. Tesóm gyerekei egyik ágról bipoláris betegséget. másik ágról skizofréniát kaptak (genetika). Tök jól vannak.

NEM jönnek elő ezek a betegsègek megfelelö környezetben és neveslés esetèn.

2022. aug. 24. 06:56
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
* nevelés
2022. aug. 24. 06:56
 14/21 anonim ***** válasza:
70%

12-ben 8-ra és 9-re reagáltam. (A 9-es én voltam).

Egyébként nyilván csak azok tudják, akik érintettek, hogy mind a skizofrénia, mind a bipoláris betegség generáció-ugrással működik, legalábbis nekem egy ELISMERTEN nagyon jó pszichiáter így mondta (és nem a szakma ismeri el, hanem a páciensei). Ez azt jelenti, hogy egy bipoláris vagy skizofrén szülőnek nem lesz ilyen betegségű gyereke, ellenben az unokája lehet az.

Az én családomban így is van, az anyai nagyanyám volt bipoláris, anyám tök egészséges mentálisan és én is bipoláris vagyok.

Persze lehet hallani olyanokat, hogy bipoláris szülőnek bipoláris gyereke van (vagy skizofrén). Vagy pepitában, skizofrén szülőnek skizofrén gyereke van (vagy bipoláris). De az én volt pszichiáterem nagyon sok év (évtizedek) szakmai és a saját megfigyeléseit mondta el akkor, amikor először diagnosztizálta nálam a bipoláris betegséget.

2022. aug. 24. 08:47
 15/21 anonim ***** válasza:
35%

Ez a kerdes csak olyantol johet akinek nincs gyereke...

Azert mert még eppeszu embereknek is Neha sok es nagyon Uralni Kell magad hogy bird. Super dolog a baby, a gyerek de nagyon kemeny megterhelo. Plane a pszihet... Keveset alszol, sokat melozol.. A gyerek 0-24 oras Melo es az Minden nap a heten. Es itt nincs pardon. Egy labilis ember Esetleg elorditja magat, Esetleg aggressiv lesz... Szerintem tiltani is kene nem csak lebeszelni

2022. aug. 24. 20:10
 16/21 A kérdező kommentje:
Képzeld el, hogy van két gyerekem, és nem szoktam magam elordítani.
2022. aug. 24. 21:32
 17/21 anonim ***** válasza:
33%

15

Szimplán marhaság.

2022. aug. 25. 07:31
 18/21 anonim ***** válasza:
53%

15

Bővebben: tök egészséges emberek is tudnak ÁLLATKÉNT viselkedni a saját gyerekúkkel...

2022. aug. 25. 07:37
 19/21 anonim ***** válasza:
70%

A beteg anyám egyszer sem viselkedett állatként, szimplán csak következetlen volt, meg magáról is nehezen gondoskodott, érzelmileg elhanyagolt.

Sokaknak az elvileg mentálisan egészséges szülei sokkal durvább dolgokat követtek el, mint az én anyám. Példának apám volt a házban az igazi agresszív állat, ha nem úgy mentek a dolgok, ahogy ő azt elvárta.

2022. aug. 25. 09:48
 20/21 anonim ***** válasza:
61%
Ja meg szerintem néha egy mentális betegséggel küzdő emberbe nagyobb empátia szorul, mint abba akinek nincs ilyen betegsége.
2022. aug. 25. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!