Szerintetek miért beszélnek le minden mentális beteget a gyerekvállalásról?

Attól függ hogy mi konkrétan a betegség, mennyire súlyos és milyen gyógyszert szed rá. A terhesség és a szülés, egy kisbaba gondozása néha az egészségeseknek is sok, nem hogy a mentális betegeknek. Némelyik gyógyszer magzatkárosító lehet, az abbahagyása meg az anyára veszélyes. Öröklődhet is.
Nekem is van pánikbeteg és depressziós ismerősöm akinek vangyereke, nem mindenkit beszélnek le róla. Nem tudom hogy mondjuk egy skizofréniával küzdő embernek érdemes e szűlni.

2-es
Ez durva általánosítás. A pszichés betegek többsége ritkán sem közveszélyes. Szerinted egy szorongó, alvászavaros ember késsel rohangál?

Amikor szültem, még nem voltam bipoláris és egyáltalán nem szedtem gyógyszert.
6-os voltam

8
Nem csak. A major kórképek nem feltétlenül jönnek elő. Ahhoz a nevelésnek és a környezetnek is köze van (ti. hogy előjön-e a skizofrénia vagy bipolàris zavar).

Bipol/schizo affektiv szulo gyereke vagyok.
En spec. lebeszelnek mindenkit, akinek sulyos mentalis betegsege van, sajnos a sajat tapasztalatom alatamasztja az elmeletet, hogy idovel ezek a betgsegek romlanak, egyre nehezebb veluk elni.
Masik kategoria az, aki elhanyagolja az egeszseget, vagy meg kuzd azert, hogy jobban legyen, megfelelo strategiai legyenek, amivel kezeli a bajat.
Egy gyereknek sem konnyu egy memtalis beteg szulo gyerekekent felnoni es kesobbiekben sulyo psziches problemakhoz vezethet GENETIKA es/vagy csaladi kulturalis okok miatt.
Szerintem, akinek komoly mentalis betegsege van, annak es a parjanak is alaposabban merlegelni kell a gyerekvallalast.
Nekem ugyan nincs olyan sulyos mentalis betegsegem, de ami van amiatt is kerdeses a gyerekvallalas, max ha sikerul egy idealis allapotot elernem, plusz a csaladonbelul orokolt genetika miatt is aggodom. Nekem aztan nincs szivem egy gyereket megszulni, hogy aztan neki is ez a sz@r sors jusson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!