Létezik olyan, hogy az antidepresszáns nem hat?
Visszavételt gátolnak az SSRI-k. Nem termelődik több szerotonin.
Elontril nem szerotininra hat, hanem főként noradrenalinra.
6
Az elontril RENDKÍVÜL gyorsan kifejti a hatását. Nálam ez 6 nap volt. Mondta is a kezelőorvosom (pszichiátrián), hogy pár nap múlva jobban leszek, mert ez más neurotranszmitter(ek)en hat, én meg csendben röhögcséltem és dühöngtem (egyszerre), hogy "na perszeee". És igen, tényleg. 6 nap után úgy ébredtem fél év depi után, hogy nem akarok megdögleni.
Az más kérdés, hogy fél év után elmúlt a hatása. :((( Borzasztóan sajnálom, mert eddig ez volt az első és utolsó antidepi, ami hatott és nem is kicsit!
persze mert a dopamin szintre is hat. Stimuláns gyógyszer.
Csak hát a stimulánsoknál nagyobb a kitettség a függőségre és hozzászokik a szervezet.
Ezért kell önmagunkon dolgozni, hogy ne másra támaszkodjunk miközben szedjük a gyógyszert.
Aki meg leminuszolta a 21es kommentem az szépen legyen kritikus gondolkodó és nézzen utána a metaanalizis szerzőinek..olvassa el a forrás studykat és nézze meg a szerző további tanulmányait.
Aztán legyen még kritikusabb és próbáljon olyan metaanaliziseket találni ami az ellenkezőjéről szól. Majd rakja le a konkluziót. Ahelyett, hogy retardáltságokat osztanak meg másokkal.
25
Én felpontoztalak. :) (A 21-et meg a 25-öt is.)
Igen, tudom, hogy a dopamin szintre hat. Én bipol vagyok és a pörgések-depik váltakozásánál is nyilván komoly gondok vannak az átállásokkal és emiatt a gyógyszereléssel is. (Depis vagyok --> antidepit kell szednem --> túlpörgök --> el kell venni az antidepit --> depis vagyok --> újra adják az antidepit, stb stb stb).
én azt hittem, hogy bipolárisoknál nem játszik alapból az antidepi. Antipszichotikum és az szinten tud tartani, nincsenek kilengések.
Ezekszerint tévedtem.
Bipolárisoknál súlyos depressziónál legalább időszakosan, ritkán tartósan is adnak antidepit. Felpörgésnél gyorsan elveszik.
Elontril 2 hét alatt hatott. Soha nem tapasztaltam ilyet más antidepinél. 9 félét szedtem, ebből 2 vagy 3 lett gyorsan elhagyva.
Korábbi kutatás szerint súlyos depressziónál jól hat az antidepi. Enyhébb és középsúlyosnál nem ilyen egyértelmű a hatás. Ezek inkább terápiára reagálnak, súlyos depi önmagában terápiától nem szokott javulni, akár lehetetlenné is válhat a terápia gyógyszer nélkül.
Ezt orvosi fórumon olvasram és orvosom is mondta.
27
De, a legújabb szakmai ajánlások szerint kell az antidepi a bipoloknál is, amikor depis fázisban vannak. Én tavaly ősztől idén tavaszig egy fél évig feküdtem (ez már az elontriolos kaland után volt), mert az idióta pszicháterem nem adott antidepit, mondván, már össze van zavarva az agyam (valóban nagyon sok gyógyszert szedtem már). Tuti, hogy kellett volna AD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!