Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan, hogy az antidep...

Létezik olyan, hogy az antidepresszáns nem hat?

Figyelt kérdés
Elontrilt írtak fel a depressziómra, ráadásul 300 mg-ot. 3 hét után sem érzek se hatást, se mellékhatást. Úgy tudom ez egy erős gyógyszer, ráadásul drága is volt. Nekem akkor nem hatnak a bogyók? Felejtsem el?

2022. aug. 13. 18:01
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
26%

Épp a hetekben derült ki, hogy a depressziót nem a szerotonin-hiány okozza. Esélyes, hogy eddig csak placebo volt az egész.

“There is no evidence that depression is caused by lower levels or reduced activity of serotonin in the brain, according to a recent analysis of 17 previous studies.

This suggests that depression is not caused by a chemical imbalance of this brain-signaling molecule, say the authors of the review. It also raises questions about how antidepressants that supposedly target serotonin work, they add.“

2022. aug. 13. 18:06
 2/31 anonim ***** válasza:
61%
Mármint az antidepresszáns volt placebo.
2022. aug. 13. 18:07
 3/31 anonim ***** válasza:
35%
Milyen hatást várnál? Ez azért nem olyan, mint a fájdalomcsillapító, hogy akkor beveszem és fél óra múlva nem fáj a fejem. Az antidepresszánstól nem múlik el a depresszió, nem leszel tőle boldog meg elégedett, csak egy mankó, amíg dolgozol magadon.
2022. aug. 13. 18:17
 4/31 anonim ***** válasza:
80%
Jelezd az orvosodnak, hogy egy másikat írhasson fel. Nekem hatott az enyém, a Rexetin.
2022. aug. 13. 18:26
 5/31 A kérdező kommentje:
Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem olyan. Tudom, hogy idő kell amíg kifejti a hatását. Ezért is írtam ki a kérdést 3 hét elteltével, és nem 2 nap után. Igazából csodát nem várok tőle abszolut, csak sajnos én még azt a "mankót" sem érzem.
2022. aug. 13. 18:30
 6/31 anonim ***** válasza:
29%
Értem. Ha a világon semmi különbséget nem érzel tőle, akkor felesleges ezt szedni, másik típusút kell kérni a dokitól. Én 3 különböző típusút próbáltam, köztük az Elontrilt is, mire valami jó lett. Nekem egyszerűbb volt a döntés, mert ami nem használt, attól fizikailag is rosszul voltam, állandó szédülés, hányinger.
2022. aug. 13. 18:35
 7/31 anonim ***** válasza:
34%
Miért nem mész terapiára?
2022. aug. 13. 18:38
 8/31 anonim ***** válasza:
76%

Vannak akik jól reaálnak az SSRI-kre, van akikre hatástalan. Hogy pontosan hogy fejtik ki a hatásukat ezek a gyógyszerek, azt máig nem tudják.

Forrás: Letters from generation RX

2022. aug. 13. 18:39
 9/31 anonim ***** válasza:
50%
... de nem placebo az tuti.
2022. aug. 13. 18:39
 10/31 anonim ***** válasza:
30%
Gondolom nem követitek a tudományt, óriási port kavart az a hír, hogy a depressziónak nincs köze a szerotonin alultermelődéséhez. Az antidepresszáns pedig pont a szerotonin termelődésére van hatással.
2022. aug. 13. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!