Milyen esetekben kerül valaki elmegyógyintézetbe?
Kérdező!
Nyilván VAN elmegyógyintézet, de már nem ez a neve. Mégis, meddig tartogassanak vkit a zárton (vagy akár a nyílton)? 1-2-3 hét vagy akár 1-2-3 hónap belefér, de több nem.
Sógornőm nagybátyja egész életében ilyen intézmményben volt (van).
De nem kell most rögtön besz.rni, nem fogsz odakerülni. Ahhoz NAGYON súlyos állapotúnak kell lenni, akin màr mindent kipróbáltak évek során és SEMMIT nem javult + nincs családja, munkája, lakhelye.
9
Veszélyes vizeken evezel, félig igaz, félig hamis, amit írsz. Most voltam nemrég 2 hétig pszichiátrián és EGYÁLTALÁN nem kérdezték meg, h akarok-e öngyilkos lenni vagy vannak-e ilyen késztetéseim. Zárómban persze ott volt, hogy "szuicid késztetéseket negál" {tagad}.
Továbbá NEM gyógyszereznek be akaratodon kívül a nyílton! A zárton igen, de hidd el, sokszor láttam már zártról frissen kijötteket (meg velem is történt ilyen) és sajnos kellenek azok a gyógyszerek. Amiket a nyílton aztán csökkentenek, lecserélnek, elhagyatják, újat adnak...
13
Pont nem izgat, hogy elhiszed-e. Így volt.
13
Értő olvasás? Azt írtam, h a zárton szedni KELL a gyógyszereket.
16
Értelek.
Ha vki bemegy azzal, h öngyilkos akar lenni, viselje a következményeket. Ami annyi lesz majd, h eltölt 1-2 hetet a zárton (ahogy te is írtad). És? Ha rosszul veszed be autóval a kanyart, akkor meg felkenődsz a fára. Legalább legközelebb nem akar zártra kerülni és ezért kétszer (húszor) meggondolja, hogy a) tényleg öngyilkos akar-e lenni b) segítséget kér-e inkább vkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!