Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet azon javítani, hogy ne...

Lehet azon javítani, hogy ne ébredjek fel minden neszre éjszaka?

Figyelt kérdés

Nagyon kevés "zaj" elég ahhoz, hogy felébredjek.

Szerencsére többnyire gyorsan visszaalszom.

2022. aug. 3. 08:39
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Füldugó?
2022. aug. 3. 08:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Kényelmetlen
2022. aug. 3. 08:52
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Bocsi az offért de ezt én is követem.:) hasonló a problémám, 2016 óta 1 kezemen meg tudnám számolni hogy mikor aludtam végig egy éjszakát.

26/n

Szilvi

2022. aug. 3. 09:20
 4/6 Senior Séf ***** válasza:
100%

Javítanod kell a melatoninszinteden. Ez meg csak akképpen lehetséges, ha csökkented a kortizolt. Ez utóbbi egy stresszhormon. A mellékvese termeli, ha stressz éri a szervezetedet. Az ember ha azt hallja, hogy stressz, mindjárt az evidens stresszekre gondol; dolgozat, matek, forgalmi dugó, stb. Pedig léteznek belső, csendes stresszforrások is, mint pl a behintázó vércukor (a mai táplálkozásnak szinte elengedhetetlen velejárója) a túlzott fáradtság, a monitorok hideg kék fénye, a mindennapjainkat körülvevő mintegy 8000 kemikália, a felborult bélflóra, bármely szervünk diszfunkciója, stb.

Tehát a jó alváshoz minimalizálni kell a stresszforrásokat, megfelelő táplálkozást kell folytatni és persze helyreállítani a cirkadián ritmusunkat.

2022. aug. 4. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:
22%
Menj el több műszakban dolgozni és kidőlsz a fáradtságtól. Ha bombát robbantanának melletted sem kelnél fel.
2022. aug. 5. 20:00
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
cbd olaj , úgy alszok tőle mint akit fejbevertek
2022. aug. 12. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!