Lehet azon javítani, hogy ne ébredjek fel minden neszre éjszaka?
Nagyon kevés "zaj" elég ahhoz, hogy felébredjek.
Szerencsére többnyire gyorsan visszaalszom.
Bocsi az offért de ezt én is követem.:) hasonló a problémám, 2016 óta 1 kezemen meg tudnám számolni hogy mikor aludtam végig egy éjszakát.
26/n
Szilvi
Javítanod kell a melatoninszinteden. Ez meg csak akképpen lehetséges, ha csökkented a kortizolt. Ez utóbbi egy stresszhormon. A mellékvese termeli, ha stressz éri a szervezetedet. Az ember ha azt hallja, hogy stressz, mindjárt az evidens stresszekre gondol; dolgozat, matek, forgalmi dugó, stb. Pedig léteznek belső, csendes stresszforrások is, mint pl a behintázó vércukor (a mai táplálkozásnak szinte elengedhetetlen velejárója) a túlzott fáradtság, a monitorok hideg kék fénye, a mindennapjainkat körülvevő mintegy 8000 kemikália, a felborult bélflóra, bármely szervünk diszfunkciója, stb.
Tehát a jó alváshoz minimalizálni kell a stresszforrásokat, megfelelő táplálkozást kell folytatni és persze helyreállítani a cirkadián ritmusunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!