Mit gondoltok ezekről a tünetekről?
Figyelt kérdés
Furcsán érzékelem a valóságot, tudom, hogy élek, és tudom, hogy ez a valóság, de olyan érzésem van, mintha egy távoli emlék lennék valaki más képzeletében. Az érzelmeket nem úgy élem meg, mint mások, és ezért gyakran nem tudok mások érzelmivel mit kezdeni, de azonosítani tudom őket. Mindezek mellet bántom is magam. Nem azért, mert nem tudom kezelni a lelki fájdalmam, vagy a stresszt. Akkor teszem, amikor nyugodt vagyok.2022. aug. 2. 18:35
1/5 anonim válasza:
A tünetek első fele nekem disszociációnak hangzik. Ami lehet egy természetes reakció a traumára, de akár depresszió vagy személyiségzavarok tünete is lehet. Ha zavar, azt javaslom, hogy amikor csinálsz valamit (például sétálsz, vagy akár mosogatsz) próbálja arra koncentrálni, ami éppen történik, próbáld átérezni a pillanatot az érzékszerveiddel. Talán ez segíthet reálisabban érzékelni a pillanatot.
2/5 anonim válasza:
Plusz, az, hogy gyakran nem tudsz mit kezdeni mások érzéseivel, de azonosítani tudod őket szintén lehet érzelmi trauma tünete.
3/5 anonim válasza:
Mi lenne ha időpontot kérnél a helyi pszichiátriai gondozóba? Ott megmondják mi bajod van és még segítséget is kapsz.
4/5 A kérdező kommentje:
#1 ez a módszer belőlem csak szorongást vált ki.
#2 mit értesz érzelmi trauma alatt?
Köszönöm a válaszokat.
2022. aug. 2. 19:21
5/5 anonim válasza:
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Olyan bántalmazásra gondoltam, amiben az érzelmek játszanak fő szerepet. Például a manipuláció és a gaslighting.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!