Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek a bátyámnak...

Szerintetek a bátyámnak neurotikus betegsége van?

Figyelt kérdés

Ezt a cikket találtam:

[link]

Nagyon hasonlít bizonyos tünet a bátyámra. Már kiskorában sem volt hajlandó közösségben részt venni. Egész nap elül a sarokban, le se vetkőzött, magához szorongatta a cuccait. Élse hangulatváltásai vannak, egyszer kedves, másszor valami baromságon felhúzza magát, és akkor mindenkivel bunkó. De gyakran még akkor is, ha senki nem szólt hozzá semmi rosszat. Anya elmeséli neki mi volt vele a munkahelyén, és olyan tahó módon fűzi hozzá a véleményét, hogy más már kipenderítette volna. Jócskán elmúlt már húsz éves, nincs egy barátja se (hagoztatja is, hogy neki nem kell barát), barátnője se volt soha. Egyszer volt orvosnál, akkor azt mondták rá, hogy antiszociális. Hogy alvászavarai vannak-e, azt nem tudom, de elég gyakran panaszkodik arra, hogy nem bírt aludni a kutyáktól (mindenki más aludt, mint a tej, fel se ébredtünk). Mindenkinek beszól, nem kezd magával semmit, hanyag.

Orvoshoz kétlem, hogy elmenne, sose ismerné be magának, hogy ő lóg ki a sorból, szerinte inkább mindenki mással van a baj.

Szüleink is megjegyezték már, hogy nem egészen százas, de sose tesznek érte semmit, hogy elvinnék orvoshoz. Most meg már nem is lehet, mert nagykorú :S Letudják azzal, hogy nem normális. Anyám túl türelmes, apám meg kiosztja, (tőle tart is egy kicsit), de apa aztán nem is foglalkozik a dologgal többet, el van azzal, hogy érvényesítette családfői jogait és szerinte ezzel vissza is állt a rend. Szerintem meg csak tovább szítja a tüzet, mert ez nem megoldás. Én meg már nem is beszélek a bátyámmal, mert olyan, hogy nem lehet elviselni. Szerintem egyszer valami nagy hülyeséget fog csinálni, ami komoly dolgokat fog maga után vonni, de akkor már késő lesz.

Nem lehet valamit mégis tenni?

2010. szept. 22. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy te a huga vagy, vagy az öccse? MIlyen a testvéri viszonyotok? A bátyád tanult valamit, és már dolgozik, vagy még csak otthon várja a sültgalambot?

Beszélgettél vele a dolgairól?

2010. szept. 22. 22:06
 2/6 A kérdező kommentje:

az mindegy, hogy milyen nemű vagyok.

eddig hullámzó volt a kapcsolatunk. főként tőle függött éppen rosszban vagyunk, vagy elvihogunk.

nem dolgozik, pedig egyetem mellett mehetne lazán. kevesebb órája van, mint nekem (heti 11 órám van), más meg több időt tölt a suliban, mésig elmegy dolgozni. ha dolgozik is, csak szidja a melót, meg a kollégákat. szal szüleim tartják el.

2010. szept. 23. 15:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Szal te lány vagy, és a bátyád egyetemista. Milyen egyetem az, ahol heti 11 óra, vagy annál kevesebb van?
2010. szept. 26. 20:23
 4/6 A kérdező kommentje:

én nem vagyok egyetemista....

de mindegy...hagyjuk, ha nem tudsz értelmes választ adni.

2010. szept. 27. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Térjen meg, Jézus egy pillanat alatt helyrerázza
2010. szept. 29. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Igaz, hogy nem írtad, hogy a bátyád tanulni jár az egyetemre. De még a mosogatáshoz is kevés a heti 11 óra.

2010. szept. 30. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!