Lehet inni alkoholt escitil és xanax mellett?
5mg escitilt szedek, illetve 2-3 naponta 0,25 mg xanaxot (mást vagyok elhagyóban).
Ha aznap nem veszem be a xanaxot ihatok alkoholt? Az escitilnek a betegtájékoztatóján az volt, hogy elvileg nincs hatással egymásra a 2.
Konkrét idézet az Escitil alkalmazási előírásából:
"Az eszcitaloprám és az alkohol között nem várható farmakodinámiás vagy farmakokinetikai interakció. Mindazonáltal, egyéb pszichotrop szerekhez hasonlóan, alkohollal való kombinálása nem javasolt."
Tehát nem szabad rá inni, orvosilag nem javasolt. Ennyi.
Most ugye itt még egy hatalmas kérdés van ugye?
Azt senki nem járta körbe h a kérdező 2 sört akar meginni vagy végig akarja kóstolni az összes badacsonyi borospince összes kénes tabis borát. 😅 Szerintem a mennyiségen igen is sok múlik.
Én szedek antidepresszánst.
Nem szedek nyugtatót.
Szoktam inni 1-2sört.
Rövidet soha. Talán kicsivel előbb fejbevág mint régen. De ez a betegtájékoztatóban is szerepel.
Az antidepik tűrik a szeszt egy bizonyos mértékig. De persze nem kell totálra vedelni magát az embernek. 1szer 1szer se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!