Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen esetben küldhetnek be...

Milyen esetben küldhetnek be rehabra/pszichiátriára?

Figyelt kérdés

A pszichológusom most elküldött egy pszichiáterhez, viszont nem igazán látom értelmét, mivel gyógyszert nem szednek be, hiszem nem érzem nagy szükségét. Egyébként javasolt a pszichológus 1 hetet rehabon, de én visszautasítottam, mivel eléggé kilognek a sorból, mert nincs olyan komoly bajom.

18 alatt vagyok a pszichiáter milyen indokkal küldhet be mégis?

2022. júl. 27. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi a diagnózis? Milyen rehabról van szó?
2022. júl. 27. 21:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Minek neked rehabilitáció?
2022. júl. 27. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Mégiscsak lehet komolyabb bajod, ha ezt javasolta.

Mi neked a nem olyan komoly probléma?

2022. júl. 27. 21:49
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
Drog?
2022. júl. 27. 22:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem drog rehab, sima pszichiátriai. Nem igazán szeretnék belemenni, hogy nekem milyen problémám van. Általánosságban milyen indokkal javasolják erősen vagy küldenek is be?
2022. júl. 27. 22:22
 6/8 anonim ***** válasza:

5-ös Elsősorban ha ön, vagy közveszélyes vagy.

Ez egy anonim oldal, nyugodtan leírhatod, hogy mi a bajod, úgy könnyebb lenne segíteni.

2022. júl. 27. 22:55
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

5: névtelenül miért titkolózol???

Amúgy pedig mivel kiskorú vagy, eleve nem dönthetsz magad, a szüleid beleegyezése nélkül.

2022. júl. 28. 10:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha gyógyszernek nem érzed a szükségét, akkor max még a diagnózis felállításához kellhet pszichiáter. Pszichológusnak nem feladata a diagnosztika, csak valamilyen gyanúval tovább küld, hogy megállapítsák. Vagy ahogy már előttem is írták, ha ön-/közveszélyesnek ítélnek meg.

Ezen én is végig mentem, akkor még én sem éreztem súlyosnak a problémámat, pedig az volt. Csak nem ismertem fel. De nekem nem is tudott semmit segíteni a pszichiáter sem.

2022. júl. 28. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!