Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jelenleg 1 mg xanaxot szedek...

Jelenleg 1 mg xanaxot szedek naponta, ha növelem az adagot, az segíteni fog az állapotomon?

Figyelt kérdés

Nem tudom mit szedhetnék helyette, nagyon rosszul vagyok

Dühös vagyok minden nap, nem tudok aludni, szorongok

Ez elvileg erre van, de nekem semmit sem segít. Csak az alvásban.

Növeljem az adagot és akkor elmúlik a rossz állapot?

Antidepit nem akarok szedni, mert nagyon nagyon rosszul voltam tőle

2022. júl. 26. 07:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig az összes választ, bocsi ha vmit már elmondtam előttem vagy kimaradt.

Elég nagy baj, ha szorongásoldót írtak végül, ez csak függőséget okoz végül, nem hosszútávú megoldás. Mást nem tudok róluk.

Nálam nemrég diagnosztizáltak generalizált szorongást. Alvási problémán kívül mindenféle tünetem van.

Az első egyébként jókat ír.

Figyelj egyet tudsz tenni, és én megértem, hogy a családi háttered is egy nagy teher. Nekem anyukám bipoláris zavarral él. Nekem is sok volt a gyerekkorom, aztán amikor azt hittem végre kiküzdöttem magamat ebből, akkor ért csak utol a hatása.

DE most koncentrálj magadra. Sajnos pszichiátrián nem edukálják megfelelően a pácienseket, tapasztaltam. Ha szedtél antidepresszánst, és csak egyet próbáltál, akkor fontos tudnod, hogy sokféle antidepi van. Azért van sokféle, mert mindenkinél másfajta lesz a befutó a mellékhatásai miatt. Másik, nem tudom meddig próbáltad az antidepit, de ezeknek többnyire az első pár hete pokol a mellékhatások miatt, szorongásnál pont ellenkezőt teszik, erősebbé teszik a szorongást. Ezt az enyémnél én is tapasztaltam.Szőrnyű volt, de elviseltem. Ezek elmúlnak egy idő után, ez nem pár nap vagy 1 hét. Sajnos idő kell nekik míg hatnak megfelelően, míg beveszi a szervezeted. Viszont ha pár hét alatt nem múlnak el ezek, akkor nyugodtan kipróbálhatsz másikat. Az az átlag, hogy nem egyből találják meg a megfelelőt. Viszont ezek hosszútávon jobb megoldást nyújtanak, mint a benzok, amit most szedsz.

Gondolkozz el azon, hogy kipróbálsz egy másik antidepit, hidd el, hogy ha megtalálod a megfelelőt, akkor nagyon máshogy fogod érezni magadat. Nem lesznek mellékhatásai, sokkal nyugodtabb leszel. Viszont menni kell és próbálni. Meg fogod köszönni magadnak.

Emellé meg kérjél terápiát!! Nem mondják tb-n pl. , de van terápiájuk, csak meg kell érdeklődni és felírják. Nem fognak befektetni. Pont a mentális beteg családtag miatt kellesz a terápia, én is emiatt kezdtem el járni. Heti egy alkalom, mellé ösztönöztek arra, hogy heti 1 alkalommal menjek el a relaxációs csoportba. Nem szégyen, és rengeteg megértést fogsz ott kapni a terapeutától, és segíteni fognak abban, hogy leküzd azokat a rossz sémákat, amiket a családod adott, és feldolgozd a traumádat. Nem érdemled meg, hogy emiatt szenvedj, és szerintem ezt te is tudod.

Ja és nem születtél szenvedésre. :) Hidd el, meg lehet ezt a kört törni, csak akarni is kell. De ha te ezt választod, akkor abban is ragadsz.

2022. júl. 27. 18:53
 12/12 A kérdező kommentje:

Egyszer vettem be antidepit itthon és olyan volt mint amikor egyszer beleettem egy füves sutibe… órákig szenvedtem, hallucinaltam, kitagultak a pupillaim, meg akartam halni. Ezek után nyilván felek bármilyen gyógyszert bevenni

Meg csak aludni akarok egesz nap, elvesztettem a munkám, nem akarom hogy a kórházban 7kor ébresszenek, mikor az egyetlen vágyam hogy ne kelljen felkelnem reggel…

Itthon nem lesz jobb… mondta az orvos is hogy kell a kezelés

Voltam pszicholgusnal, semmit nem segített…

Es hidd el hogy létezik a családi átok… ennyi szar nem történik az emberrel…

2022. júl. 27. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!