Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vásárlás függőségem van....

Vásárlás függőségem van. Hogyan álljak le vele?

Figyelt kérdés
Állandóan vásárolnom kell felesleges haszontalan dolgokat, mindig úgy érzem hogy muszáj vásárolnom valamit és akkor keresek valamit amire kidobhatom a pénzt, így sosincs pénzem. Hogyan álljak le vele? Már 1 éve tart ez de meg van bennem az akaraterő hogy legyőzzem, csak jó lenne ha írnátok valami tuti módszereket.

2022. júl. 21. 17:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős vagy?

Ez egy kényszercselekvés. A kérdés, mi okozza.

2022. júl. 21. 17:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Lehet hogy depresszió? Vagy borderline személyiségzavar?
2022. júl. 21. 17:52
 3/6 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok
2022. júl. 21. 17:53
 4/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nincs rá módszer, meg kell állni, ennyi. Vannak egyébként ilyen terápiák, de hogy mennyire segít azt nem tudom.
2022. júl. 21. 18:51
 5/6 anonim válasza:
100%
Ha csak kényszeresen jársz vásárolni, és nem kaját vagy más általános háztartásbeli dolgokat veszel, javaslom ne vigyél magaddal annyi pénzt. 1-2 ezer forintot maximum, az idő haladtával lehet le akadsz majd róla, hiszen ha nincs nálad pénz, nem tudod megvenni. Én ezt próbálnám ki 🤷‍♂️ (fokozatosan csökkentsd a rendelkezésre álló összeget)
2022. júl. 21. 19:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A dopaminra rafuggtel, az agyad termeli amikor vmit megveszel. Mi nők ráadásul gyűjtögetők vagyunk szoszerint belénk van kódolva. Rengeteg cuccom van,és nm 18vagyok. Most már látom hány százezer ment el hulyesegre/sapkák,paróka ékszer stb/.most mwg jó lenne ha lenne pár százezer tartalékom.

Ami nekem bevált az a készpénz,régi módszer de amim van mind felveszem és "boritekokba teszem,csekkek,rezsi először mindig,aztán kb mennyi megy el kajara,ami fenn marad ahhoz nm nyúlok,szépen elrakom.xar érzes lejönni a vásárolgatasrol.helyette lenne jó vmi más hobbi ami leköt.minimalizmusrol nézz videókat vagy olyan gyujtogetokrol akik már betegesen vásárolnak ezek felnyitották a szemem.ja és eladni nm fogod tudni eladni csak kacat,ruha ami veszít az értékéből sajnos.

2022. júl. 21. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!