Vajon létezik ingyenes online pszichológusi szolgáltatás? Ha igen akkor hol találok ilyet?
"Kérd el magad a munkahelyedről" jó vicc.
Kezdjük ott hogy 8-16.30 ig dolgozom kötött munkaidőben. Itt nem kérheted el magad. Pláne a nap közepén 3 órára 10 napon keresztül. Nem is értem ezt hogy gondolja valaki.
Max szabadságot vehetnék ki ami kb az egész éves szabim lenne amivel én rendelkezem. Ha azt felaldoznám a pihenés helyett utána a vonat elé vetném magam az tuti. Masrészt mentális problémakat nem tolerálnak egy munkahelyen. Akinek ilyen baja van azt kikiáltjál gyagyásnak. Pont ez hiányzik.
11: "Masrészt mentális problémakat nem tolerálnak egy munkahelyen. Akinek ilyen baja van azt kikiáltjál gyagyásnak. Pont ez hiányzik."
Lehet hogy most úgy tűnik, hogy egyedül vagy, de amint elmélyülsz egy kicsit a témában, azonnal ráfogsz jönni, hogy körülötted is rengeteg olyan ember van, akinek segítségre lenne szüksége, és biztosan rá fogsz jönni arra is, hogy olyanok is voltak eddig a közeledben, akikről nem is sejtetted, hogy diagnosztizált bajuk van.
Kitartást a kereséshez, és próbálj meg abból kiindulni, hogy a segítséget nyújtó fél is lehet rugalmas.
Megkerdeztem a rendelőt. Fél3 kor van az utolsó időpont a pszichologusnál. Nem rugalmasak.
Igen másnak is van mentális baja pontosan tudom. Pl egy kolleganőm antipszichotikumot szed évek óta pániknetegségre. Teljesen tünetmentes megis mikor megtudta a főnök elvett tőle feladatokat. Semmi felelősséggel járó dolgot nem csinálhat csak tedd ide tedd oda munkát. Úgy kezelik mintha nem lenne beszámítható pedig tünetmentes, nem volt gond a munkavégzésével mégis. Ez egy bélyeg amit rádnyomnak. Nem akarok így járni.
"Itt nem kérheted el magad. Pláne a nap közepén 3 órára 10 napon keresztül. Nem is értem ezt hogy gondolja valaki."
Úgy gondolja valaki, hogy nem mindenki a szalag mellett dolgozik, az én munkakörömben például meg lehet beszélni a menedzseremmel, ha orvoshoz kell mennem, mert effektíve tökmindegy, hogy a nap melyik szakában végzem el a feladatomat a laptopomon. Sajnos nincs varázsgömböm, h kitaláljam hogy a Te munkafeltételeid milyenek.
"Masrészt mentális problémakat nem tolerálnak egy munkahelyen. Akinek ilyen baja van azt kikiáltjál gyagyásnak."
Egy normális munkahelyen támogatják a mentális jólétedet, és kifejezetten biztatnak rá, hogy törődj vele, például az én munkahelyemen is. Sajnálom, hogy te ilyen gyökér helyen dolgozol.
11
"Itt nem kérheted el magad. Pláne a nap közepén 3 órára 10 napon keresztül."
Csakhogy nem 10 napon keresztül, hanem 10 egymást követő héten. Ha te ilyen fontos ember vagy a mh-eden, akkor lehet, hogy elengednének. Mondhatod azt is, hogy fogorvoshoz mész vagy halaszthatatlan családi dolgod van.
Hozzáteszem, hogy nyilván nem elég a 10 alkalom. Ez eddig nem így volt, HÁROM ismerősöm járt egy évig tök ingyen sztk-s pszichológushoz. Én is elkezdtem járni és egy olyan pszichológushoz kerültem, akit évekkel korábban kinéztem, nagyon akartam hozzá menni (csak nem volt rá pénzem). De a 10 alkalom is több, mint a semmi.
15
Szerintem ne írj ilyeneket, hogy az egyik válaszoló gyökér, mert egyáltalán nem az, neked akar segíteni, teljesen egyértelműen. Csak te most frusztrált vagy és elragadtattad magad.
10 héten át pont ugyan abban az időben családi dolgom van? :D
Egyebként a családi problémákat szabadsággal szokás megoldani. Orvosi vizsgálatról igazolást kell vinni. Ha rendszeresen munkaidőben van akkor vagy táppénz (de azt csak orvosi beavazkozásra adhatnak vagy ha 7 óránál tovább tart a vizsgálat/kezelés már megérdeklődtem) vagy szabadság. Nem vállalkozó vagyok. Fix munkaidőben 8-16.30 ig dolgozom. Nincs túlóra ott kell lenni, ilyen a munkakör. Nem tudom mi nem érthető ezen.
Aki baszogat az nem segíteni akar sok jóra meg ne számítsln cserébe. De hagyjuk nem kérek több választ, felfogtam, hogy dolgozó embereknek nincs ingyenes pláne online lehetőség.
17
Azért ne add fel. Pl. mondhatnád azt is, hogy akupunktúrára mész... Az lehet minden héten pontban ugyanakkor.
És én találtam fizetős szakembert, aki este 8-kor is rendel (online). Vele még nem beszéltem árról, de az egyik ismerősöm úgy jár online terápiára, hogy fele annyit fizet, mint kellene. Megmondta a legelején a pszichológusnak, hogy csak kéthetente tudna menni, a pszichológus meg azt mondta, hogy az nem terápia (terápia minden héten van), és hogy inkább elvállalja minden hétre féláron.
Próbálkozz, amíg élsz és mozogsz. És jobbulást.
Igen bármit mondhatnék de, mint írtam igazolást kell vinni róla. A múlt évben kétszer kellett orvosi vizsgálatra mennem ami 1 óra késést jelentett reggel. Már a másodiknál ment a prédikáció.
Mindegy eddig is túléltem valahogy majd ezután is megy a szekér ahogy eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!