Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan ne képzeljem be a...

Hogyan ne képzeljem be a vizelési inger?

Figyelt kérdés

Állandó nagyon erős vizelési ingerem van.

Voltam kórházban, minden negatív lett.

Voltam pszichiátrián ahol egy klinikai szakpszichológus megállapította, hogy kényszerbeteg vagyok.

Nem nagyon értem, hogy ez miért lenne kényszerbetegség.

Egy pszichiáter felírt nekem egy antidepresszáns gyógyszert.

Szerintem én nem vagyok kényszerbeteg.

Miért lenne az kényszeres, hogy nagyon erős ingerem van állandóan, ezért járok ki wc-re?

Szerintem én ezt beképzelem.

Attól tartok, hogy ez nem kényszerbetegség hanem egyszerűen beképzelem és örökké kínozni fog az inger amíg el nem patkolok. :(

Mindent próbáltam már csak a gyógyszert nem.

Próbáltam elterelni a figyelmem, de egyszerűen nem ment mert oylan erős az inger.

99 százalék, hogy nincs testi bajom.

2022. júl. 14. 18:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Jartál urológusnál? Csináltak már neked vizelettenyesztést, ultrahangot, vizeletáramlasi vizsgálatot, mérték hogy kiürül e a hólyagod rendesen és volt e hólyagtükrözésed? Ha ezek közül valamelyiket még nem vizsgálták akkor kérj rá beutalót az urológustól. Nekem vannak hólyagproblémáim meg pszichés problémáim is. Ilyet nem lehet folyamatosan pszichésen produkálni. Időszakosan igen pl fokozott stressz helyzetben. De állandóan ilyen nincs.Ha nő vagy akkor a nőgyógyász is csináltathat hormonszint mérést mert attól is lehet ez a tünet. Egyebként pisilsz is mennyiségileg vagy csak kell és pár csepp jön? Nem csíp közben? Elég sok állapotot fel tudok sorolni ami ilyet okozhat. Pl nőknél mióma, ferfiaknál prosztata betegség. Ezen kívül hólyagerzekenység, hugyuti fertőzés, gomba, hólyag fal sérülése, hólyagrák, elakadt vesekő az uréterben, hormonzavar......stb. mióta van ez az egész?
2022. júl. 14. 19:02
 2/14 A kérdező kommentje:

Minden vizsgálatot elvégeztek, csak a hólyagtükrözést nem.

Szinte biztos, hogy pszchiés.

Elég régóta fenn áll csak most nyáron kezdett bedurvulni és most már elviselhetettlen.

2019 december 2.-a óta áll fenn az állandó jellegű vizelési inger.

Éjjel amikor alszom egyszer sem megyek ki wc-re.

2022. júl. 14. 19:11
 3/14 anonim ***** válasza:
Akkor azt a tükrözést is fontos lenne. Van egy olyan betegség hogy a hólyag nyálkahartyáján hám hiány alakul ki annak is ilyen tünetei vannak. Hiperaktív hólyagszomdróma is okozhatja. Ezekre van kezelés. Nekem mikor vesekő meg vesegyulladás után folyton erre gondoltam éjjel is ki kellett mennem sokszor. Mennyit pisilsz ilyenkor?
2022. júl. 14. 19:46
 4/14 anonim ***** válasza:
Mennyit iszol? Most pontosan nem tudom melyik agyi terület de talán a hipokampusz felelős a vizeletkiválasztásért. Azt is vizsgálták? Akár jóindulatú agydaganat is kiválthat ilyet ami enyomja az agyad bizonyos területét. Milyen időközönkét kell kimenned wcre?
2022. júl. 14. 19:49
 5/14 A kérdező kommentje:

Vizelés után egyből újból vizelési ingerem van.

Kinlódva vissza tudom tartani 2 óráig.

Normálisan iszok.

Szerintem ez pszchiés. :(

2022. júl. 14. 20:33
 6/14 anonim ***** válasza:
Hólyagtúlműködés is lehet. Nekem ezt állapította meg urológus. Azóta javult.
2022. júl. 14. 22:10
 7/14 anonim ***** válasza:
Hólyagirritációt sokminden okozhat. Egy darabig kaptam rá gyógyszert, aztán a kávé (!) elhagyásával megszűnt. Kb 5 évig nem ittam kávét, utána már nem jelentkezett ismét.
2022. júl. 14. 22:25
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem nem találtak semmilyen okot. Azt javasolták, hogy hagyjam el a pszichiátriai gyógyszereket, hátha az okozza. Elhagytam, nem lett jobb

Így végül megszületett a hólyagtúlműködés. Okot nem találtak.

Régen hiába pisiltem, fennmaradt az inger, csak enyhült. Volt, h 20 percenként pisiltem. Kb 2 óra a max, amit bírtam. Nekem sokszor nagyon erős, késztetési ingerem volt. Olyan, ami mellett koncentrálni sem lehet masra.

Ez 2 éve volt. Most hullámzó ez. Nincs hamar késztetéses ingerem és pisiléstől elmúlik az inger. Van, hogy óránként járok, ha wc közelben vagyok. De már olyan napok is vannak, amikor sokáig nincs ingerem, aztán tartogathat mert picit kell és így 4-5 óráig nem pisilek.

2022. júl. 15. 05:01
 9/14 anonim ***** válasza:
Kérdező ha te ragaszkodsz ehhez a pszichés diagnózishoz még úgy is, hogy hólyagtükrözésed nem is volt pedig csak ezen a vizsgálaton látszik a hólyag fala ami választ adhatna a problémára akkor nem nagyon lehet rajtad segíteni mert az pszichiátriai gyógyszerek nem fogják megoldani a problémát azt gyanítom.
2022. júl. 15. 13:41
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem vagy kényszerbeteg miközben ragaszkodsz hozzá, hogy pszichés. Ha pszichés akkor kényszerbeteg vagy.

Én a helyedben tovább vizsgáltatnám magam. Kaptam már én is hasonló diagnózis más egeszségügyi problémára. Ha elhittem volna amit mondanak az orvosok már nem élnék. Biztos, hogy van megoldás csak tovább kell keresni. Olyan nincs, hogy felállsz a wcről és egyből kell megint pisilni ok nélkül.

2022. júl. 15. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!