Egy szegény ember meg tud szabadulni a depressziótól?
Rövid leszek. Négy éve járok pszichiáterhez, kettőt jártam pszichológushoz. Utóbbi előtt nem tudtam úgy megnyílni, ahogy kellene, abban is kételkedem, hogy valaha sikerülne.
Magukra a gyógyszerekre így is rengeteg pénz megy el, a szüleim szegények, én húsz éves létemre egy munkanélküli hulladék vagyok. A pszichológus vagyonokba került, részben ezért (valamint a COVID) miatt hagytunk fel vele. Munkát már lassan egy éve keresek, de semmi, mert fejletlen a környék és nincs végzettségem.
Költözni nem tudok, mert nincs pénz, barátaim nincsenek. Nem látom értelmet egy ilyen nyomorúságos életnek, amiben másoknak csak rosszat okozok.
Igen, meg tud.
Bölcs Salamon szerint a gazdag nem tud jól aludni a gazdagságától a szegény meg édesen alszik.
Nyilván a vagyon és a vele való üzleti kockázatok olyan egzisztencia vesztést okozhat ami nagyon nagy szégyen, és nagyon nagy veszteség a vagyonos ember számára.
A szegény pedig ha van mit ennie, van fedél a feje felett már kevesebb stressz tényezőt él meg.
Nem kell gondolkodnia, hogyan tenyéssze a lovait, mit kezdjen a gyárai által termelt eszközök konkurenciájával, milyen törvényeket kell betartani és milyenekt tud elkerülni, hogy új üzleti területeket szerezzen és ne veszítsen el másikakat.
A leegyszerűsített élet jobb, minődégíbb, élhetőbb mint a napi 12 órás foglalkozás valakinek a pénzügyeivel, vállalati sikerének a gondozásával vagy fordítva. Megfizetni, ösztönözni, dolgoztatni és kizyxákmányolni olyanokat akik sikeressé teszik a márkámat, a cégemet, a vállakozásomat......stb.
A "hogyan készült" c sorozatban a BMW cég nyiltan bemutatta, hogy a tulaj hajnali négykor kiugrasztotta az ágyból az üzletkötőket, a főmérnököket, a kapcsolat tartókat a kis és nagy részlegvezetőket, mert szerinte az új tipus hátsó ülése felett a tetőhajlat 2cm-el alacsonyabb a kelleténél és a gyártás csak akkor indulhat ha kiküszöbölték a problémát.
Remélem érthető a különbség.
Egy munkás boldogabb mint egy milliárdos egy új kastélyal és harminc személyes szolgával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!