Jó, keresztény pszichológus,aki nem horror árakon dolgozik, és online tanácsadást is vállal?
Szia! Szerintem nincs olyan, hogy túlzott hit. Ha a hitedből adódtak problémáid, akkor nem volt helyes a hited, a világnézeted. Ha Istennel kapcsolatban vagy, és odaadod neki minden félelmed, gátlásod, stb., akkor Ő elveszi azokat, és segít. Nagyon jó ötlet a keresztény pszichológus! Ne ijedj meg a hittől! Jézus vár rád. :)
Ha írsz egy megyét, hogy hova valósi vagy, könnyebb lenne ajánlani szakembert. :)
Én azt gondolom, hogy abból a szempontból lehet, egy olyan pszichológust találni, aki legalább korábban volt hívő, mert ő rendelkezik a vallásról mélyebb, akár belső ismeretekkel is.
Nekem volt egy olyan problémám is, hogy nem egy bizonyos felekezetbe tartozó számomra fontos személy keresztelt meg, hanem egy másik felekezetbe tartozó idegen. Erre a egy ateista pszichológus azt kérdezte tőlem, hogy miért nem kereszteltettem újra magam a megfelelő felekezethez tartozó személlyel. Egy hívő tudja, hogy a történelmi felekezetek (evangélikus, református, katolikus) elfogadják egymás keresztségét, és a keresztség egyszer felvehető szentség. Így egy hívő nem kérdezne rá erre a megoldásra.
Jártam hívő pszichológushoz is, éreztem, hogy belülről átlátva jóval hozzáértőbben reagált a vallásos nevelésemmel kapcsolatos problémáimra is.
Szerintem olyat válassz, aki rendelkezik vallásos ismeretekkel is, de nem az a nagyon fundamentalista fajta, mint Dr. B. E. nyugalmazott pszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!