Hogyan szokhatnék le a vagdosásrol?
Sajnos lassan 1 éve ,hogy csinálom, a mentális egésszségem romokban volt tavaj nyáron mikor elkezdtem (családi háttér, iskolai problémák) jobban vagyok azóta ,viszont ez a rossz szokás megmaradt…a szüleim látták még akkor ,viszont teljesen hidegen hagyta őket, egy szó nélkül néztek végig a karomon, combomon…(talán ezért csináltam tovább) így a pszichológus vagy pszichiáter is kizárt dolog.
(egyébként sem érzem úgy ,hogy megtudnék nyílni nekik…már sokat javult a helyzet tavaj óta)
Nem annyira vészes már mint régen honapokat bírom nélküle, de jó lenne ha teljesen sikerülne leszokni róla.
2: bármikor mehetsz az iskolapszichológushoz, nem kell hozzá engedély.
Amúgy pedig őket vonják felelősségre, segítség elmulasztása miatt, ha nem engednek megfelelő szakorvoshoz!!!
3. 1. Nyári szünet van.
2. De kell az iskolapszichológushoz is szülői engedély.
3. Az iskolapszichológus nem kompetens szorongásterápiát végezni.
Mindenképpen szakember kell, ez viselkedési függőséggé vált nálad. Nálam is. Rengetegszer érzek késztetést. Évente 1-2x megteszem. Régen gyakoribb volt.
Rég pszichiáterem, terapeután javaslara:
1. Jég szorítása. Hirtelen erős inger kiránthat abból amiben vagy. Ilyen lehet a hideg vízes arcmosás.
2. Végig gondolni, hogy milyen előnnyel jár, milyen hátránya van, ha megteszed. A hosszú távú előnyöket részesíteni előnyben.
3. Megdícséred magad, ha sikerül ellenállni.
Új terapeutám, orvosom javaslata
1. Jég szorítása, de nem abból a célból, amit a másik mond. Fájdalomokozás a cél. Nekem tenyérben szorítva nem fáj eléggé. Saját módszerem:
Csuklóra teszek jégakut, ami (jégkocka hamar olvad) az ereket szűkíti, nagyon romlik a keringés a kezemben, ujjaim zsibbadnak, elszíneződnek, végül úgy fáj, hogy elveszem a jeget. Azonnal enyhül a fájdalom, ettől nem kell félni. Fél perc alatt annyit javul a keringés, hogy minden rendbejön.
2. Mozgás fájdalomig
3. Sprint amíg bírom. Séta. Sprint amíg bírom.
Ezek nem helyettesítik a szakembert, a mélyebbre ásást. De kipróbálhatod őket. Dühös vagy érzelmileg nagyon fájdalmas érzés esetén is segíthet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!