Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Visszaestem a súlyos depresszi...

Visszaestem a súlyos depresszióba. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés
Orvosok rajtam nem sokat segítettek, egyedül jöttem ki a depresszióból amennyire csak tudtam és egész jól voltam már de most nagyon visszaestem. Amikor a "gyógyulás" előtt álltam úgy voltam vele hogy ha én egyszer ebből kijövök és visszaesek tuti kinyírom magam. Nagyon nehezen jöttem ki belőle és most megint itt tartok, elegem van, meg akarok halni.

2022. jún. 29. 23:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
6%
Terápua és gyógyszer. A depressziós epizód többnyire 3-7 hónap alatt spontán lezajlik, nem kell érte tenni. De ennyi időt várni erre nem érdemes. Az okkal nem magyarázható depresszió ellen keveset lehet tenni, hisz nkncs mit megoldani, megváltoztatni. Viszont ezekre jobban hat a gyógyszer. Terápia az átvészelésben segít mert kis mértékben ugyan, de lehet öneròből is enyhíteni a tüneten.
2022. jún. 30. 05:51
 12/12 anonim válasza:

Szia! Én is voltam hasonló helyzetben szóval megpróbálok pár ötletet összeszedni.

-írj naplót. nekem talán ez segített a legjobban, mert oda leírhattam minden őszinte érzésemet anélkül, hogy bárki bármit mondana rá.

-kezdj bele valami új hobbiba. pl:festés, rajzolás, zenélés, főzés, sport, olvasás, yoga

-állíts össze napi to do listet. írd össze, hogy miket szeretnél csinálni az adott napon. ez lehet nagyon specifikus, de akár nagy vonalakban is megtervezheted.

-aludd ki magad!!

-tudom, hogy ilyenkor a legkisebb szükséget érzi az ember kapcsolatok szerzésére, viszont ez nagyon hasznos lehet. legyen az akár egy online barát is

-ásd bele magad egy témába, ami mindig is érdekelt. legyen az valami spirituális, de akár a kedvenc énekesed önéletrajza

-meditálj

-fókuszálj jobban magadra. lásd magadban a szépet, emlékeztesd magad a jó tulajdonságaidra

Remélem tudtam egy kicsit segíteni, és szeretném ha tudnád, hogy egy gyönyörű lélek vagy és nagyon sokan szeretünk, és szüksége van az embereknek rád!!<33

2022. júl. 3. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!