Mit gondoltok a coachokról? Kamu szakma? Hiteles?
Hogy lehet 10x13 napos képzéssel nagy szaktudást szerezni?
Igen, vannak alkalmatlan pszichológusok és rátermett coachok, de szaktudása az utóbbinak jóval kevesebb. 13 napos képzés az egyik, a másik egyetemi vagy akár még egyetemre ráépített 2-4 év. Pszichoterápiánál mindezekre pluszban jön 2 év.
Hat persze. :DDD nem pótolják, ne viccelj már. Könyvtárba bemész egy rakás könyvet találsz, nagyobb képzést tudsz magadnak adni, mint egy egyetemista. Amúgy se a magolástól lesz valaki okos. Hanem minél több kutatástól.
Én jártam egyetemre, programozást tanultam, tantargyak fele matek volt. Xddd
A coachokhoz nem értek, de szerintem sem mindegy, hogy férsz hozzá a szakirodalomhoz. Én magyar szakos voltam, sok netes szöveggyűjteményhez jelszó volt, vagy egyetemi hozzáférés kellett. A másik meg hogy a nyelvészet tele van áltudományos baromsággal. A könyvtárban ugyanugy ott lesz a polcon a sumér-magyar nyelvrokonság, mint a finnugrisztika. És csomó laikus még mindig azt hiszi, hogy Chomsky a legfőbb nyelvész. Mikor egy kommentben láttam, hogy egy nyelvészhallgató közölte, hogy Chomsky ma már sok mindenben meghaladott, laikusok döngölték a földbe, hogy mit képzel magáról.
Gondolom pszichológiából is an ilyen, például Freud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!